Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 05. 12:54, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

600 pápai szépkorú gyűlt össze az Idősek Világnapján

600 pápai szépkorú gyűlt össze az Idősek Világnapján

A jeles alkalomból nagyszabású rendezvényen ünnepeltek közösen a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- és Érdekképviseleti Egyesületének tagjai a Városi Sportcsarnokban.

A terített asztalok mellett összegyűlt sokaságot elsőként Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhető az, hogy ezen a jeles napon összegyűlhettek az egyesületi tagok és közösen ünnepelhettek, finom ebéd és szórakoztató programok közepette. Baán Éva hozzátette, hatszáz fő számára terítettek meg a sportcsarnok küzdőterén és meg is teltek az asztalok. - Az egyesületünk legfontosabb célja, hogy az idősek megtalálják itt mindazt, amit szeretnek, újra kiteljesedhessenek, visszakaphassák a méltóságukat.

Folyamatosan feladatokkal bízzuk meg a tagjainkat, a lehetőségeikhez mérten, hogy érezzék, minannyian fontosak, számolunk velük. Az elmagányosodás a legrosszabb, ami egy idős emberrel történhet, az egyesületünkben ez ellen próbálunk leginkább tenni - hangsúlyozta Baán Éva, aki méltatta az önkormányzat és az egyesület közötti együttműködést.

Áldozó Tamás polgármester személyes gondolattal kezdte köszöntőjét. Elmondta, hogy az utóbbi években többször is felkészült, hogy lefussa a félmaratont. A hosszú ideig tartó futás során sok minden történik, vannak mélypontok, könnyebb szakaszok, de a célba érés eufórikus, akkor végre eljön az ünneplés ideje. – Önök már megtették ezt a 21 kilométert, már a célban vannak. Túl vannak a nehézségeken, az emelkedőkön és a lejtőkön. Azt kívánom valamennyiüknek, hogy derűvel, nyugalommal és sok-sok tapasztalattal nézzenek vissza a maguk mögött hagyott távra, éljék át újra annak minden szépségét – fogalmazott Áldozó Tamás.

A polgármester hozzátette, Pápa városa azért szép, mert rengeteget dolgoztak itt az emberek ezért. – Ebben a rengeteg munkában és szépségben az önök keze van benne. A mi dolgunk az, hogy kövessük az önök példáját, hogy lássuk azt a mintát, amit önök megrajzoltak és legalább olyan állapotban, ha nem szebben adjuk tovább ezt a várost, mint ahogy önöktől megkaptuk – fogalmazott a városvezető hozzátéve, az elmúlt hetekben két olyan alkalomból is ünnepelhettek a pápaiak, amire már régóta vártak. – Múlt héten pénteken együtt ünnepelhettük, hogy visszatért a város egy korábban kiszakított darabja, az Esterházy-kastély kapuja, a másik pedig egy valóságos csoda, a Tapolca újra pápai folyó lett. Ezekben a hetekben azt tanultuk meg, hogy legyen hitünk és erős akaratunk, mert ha van hitünk és erős akaratunk, akkor beépül a kő, helyére kerül a vas és visszatér a víz. Mivel volt példánk és követtük az önök mintáját, mindez megtörtént. Visszatért a víz, és a helyére került a vas – zárta gondolatait a polgármester, jó szórakozást kívánva a jelenlévőknek.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Horváth Anikó, az EMMI idősügyi osztályvezetője is. Méltatta a családvédelmi akciótervet, amely segíti a generációk közötti együttműködést. Felhívta a jelenlévők figyelmét a januártól bevezetésre kerülő nagyszülői GYED intézményére, amellyel a nagyszülő sokat segíthet a szülőknek a gyermeknevelésben és beleszámít a szolgálati időbe is.

A köszöntőket követően emléklapot adományozott az egyesület öt elnökségi tagja Áldozó Tamás polgármesternek, Unger Tamás alpolgármesternek és Szabadkai Veritának, a JMSZK igazgatójának, a nyugdíjasokért végzett idősbarát tevékenységükért. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az alkalmon, ezért nem vehette át a számára is kiállított emléklapot, de a következő alkalmon sort kerítenek erre is.

A program egészen estig folytatódik, délben ebéddel, délután pedig szórakoztató programokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.