Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 22. 11:45, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 50 millió forintból fejlesztik a pápai óvodákat

Több mint 50 millió forintból fejlesztik a pápai óvodákat

A nyári leállás idején több pápai óvodában lesznek kisebb felújítási, fejlesztési munkálatok, míg a Huszár oviban egy nagyszabású átalakítás veszi kezdetét.

Hosszú évek óta problémát jelentett a Huszár oviban, hogy ugyan a csoportszobák megfelelő méretűek, de a hozzájuk tartozó öltözők nagyok kicsik, éppen ezért a hétfőn induló kivitelezési munkálatok falbontással fognak kezdődni. A folyosó és más, kihasználatlan termek terhére történik meg az öltözők bővítése. A felújítás során egy új csoportszobával is bővül az intézmény, mely így szeptembertől hét csoportot lesz képes indítani - tudtuk meg Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetőjétől.

Szeptember 1-től a már évek óta tervezett intézményi átköltözés is meg fog történni a Szívárvány Óvodából, így a Huszár Óvoda lesz a központi intézmény. A felújítási munkálatok során alakítják ki azokat az irodákat, melyekben a vezetés fog dolgozni.

A munkálatok során felújítják a szennyvízelvezető rendszert, korszerűsítik a világítást, kicserélik a korábbi években még nem megújított nyílászárókat, továbbá az épület tetejét is leszigetelik. A felújítás idején előbb a Fáy, majd pedig az Erzsébetvárosi óvodában kerülnek elhelyezésre az ovisok, az új tanév pedig már a felújított falak között kezdődhet meg szeptemberben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyert az önkormányzat forrást az óvoda felújítására, az összesen 38 millió forintos beruházásból 18 millió forintot pályázati forrásból, míg 20 millió forintot önkormányzati forrásból (6 millió tisztán önkormányati, 14 millió forint pedig óvodai-önkormányzati forrás) fordítanak az épület megújítására - tudtuk meg Unger Tamástól, aki hozzátette, az önkormányzat korábbi vállalása, hogy az óvoda költségvetésében az éves maradvány összeget a következő évi fejlesztésekre fordítják. - Ebben az évben a Pápai Városi Óvodák - a nem személyi - kifizetéseinek több mint 35 %-át fejlesztésekre tudja fordítani, a pályázati forrással együtt a fejlesztésre szánt összeg meghaladja az 50 millió forintot. A legkisebb pápaiaknak olyan körülmények között kell az óvodai nevelésben részt venniük, ami méltó a 21. század elvárásaihoz - fogalmazott az alpolgármester.

A Pápa Városi Óvodák többi intézményében is lesznek kisebb felújítási munkálatok a nyári leállás idején. Világításkorszerűsítés, tisztasági meszelés, aszfaltozás, valamint gyermekágy csere szerepel a tervekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék