Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2018. Június 22. 11:45, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 50 millió forintból fejlesztik a pápai óvodákat

Több mint 50 millió forintból fejlesztik a pápai óvodákat

A nyári leállás idején több pápai óvodában lesznek kisebb felújítási, fejlesztési munkálatok, míg a Huszár oviban egy nagyszabású átalakítás veszi kezdetét.

Hosszú évek óta problémát jelentett a Huszár oviban, hogy ugyan a csoportszobák megfelelő méretűek, de a hozzájuk tartozó öltözők nagyok kicsik, éppen ezért a hétfőn induló kivitelezési munkálatok falbontással fognak kezdődni. A folyosó és más, kihasználatlan termek terhére történik meg az öltözők bővítése. A felújítás során egy új csoportszobával is bővül az intézmény, mely így szeptembertől hét csoportot lesz képes indítani - tudtuk meg Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetőjétől.

Szeptember 1-től a már évek óta tervezett intézményi átköltözés is meg fog történni a Szívárvány Óvodából, így a Huszár Óvoda lesz a központi intézmény. A felújítási munkálatok során alakítják ki azokat az irodákat, melyekben a vezetés fog dolgozni.

A munkálatok során felújítják a szennyvízelvezető rendszert, korszerűsítik a világítást, kicserélik a korábbi években még nem megújított nyílászárókat, továbbá az épület tetejét is leszigetelik. A felújítás idején előbb a Fáy, majd pedig az Erzsébetvárosi óvodában kerülnek elhelyezésre az ovisok, az új tanév pedig már a felújított falak között kezdődhet meg szeptemberben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyert az önkormányzat forrást az óvoda felújítására, az összesen 38 millió forintos beruházásból 18 millió forintot pályázati forrásból, míg 20 millió forintot önkormányzati forrásból (6 millió tisztán önkormányati, 14 millió forint pedig óvodai-önkormányzati forrás) fordítanak az épület megújítására - tudtuk meg Unger Tamástól, aki hozzátette, az önkormányzat korábbi vállalása, hogy az óvoda költségvetésében az éves maradvány összeget a következő évi fejlesztésekre fordítják. - Ebben az évben a Pápai Városi Óvodák - a nem személyi - kifizetéseinek több mint 35 %-át fejlesztésekre tudja fordítani, a pályázati forrással együtt a fejlesztésre szánt összeg meghaladja az 50 millió forintot. A legkisebb pápaiaknak olyan körülmények között kell az óvodai nevelésben részt venniük, ami méltó a 21. század elvárásaihoz - fogalmazott az alpolgármester.

A Pápa Városi Óvodák többi intézményében is lesznek kisebb felújítási munkálatok a nyári leállás idején. Világításkorszerűsítés, tisztasági meszelés, aszfaltozás, valamint gyermekágy csere szerepel a tervekben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.

2020. Július 03. 07:23, péntek | Helyi

Rendőrkézen a tolvajok

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 25 éves békási férfit és egy 20 éves dabronyi nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Július 02. 19:01, csütörtök | Helyi

Ismét látogatható a pápai zsinagóga

Július 1-től újra megnyitotta kapuit a zsinagóga, mely keddtől szombatig 10-18 óráig várja a látogatókat.