Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 22. 13:48, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Több mint 150 millió forintot kaphatnak a pápai csapatsportok!

Több mint 150 millió forintot kaphatnak a pápai csapatsportok!

A tavalyi évben megváltozott látvány-csapatsportokat érintő finanszírozási rendszernek hála, idén is több tízmillió forint támogatást adhatnak gazdasági társaságok sportegyesületek részére.

Pápán a tavalyi évben a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, a Bakonyerdő Elmax Vasas SE,a Pápa Motax KC, a Kilián DSE és a Motax KC Pápa pályázott sikeresen. Idén a kör a Pápai SE-Termál vízilabda csapatával bővült, így hatan pályáznak különböző összegű támogatásra. Az elnyerhető teljes összeg meghaladja a 150 millió forintot. Ehhez azonban az kell, hogy a gazdasági társaságok társasági adójukat felajánlják valamelyik egyesület számára.Dr. Áldozó Tamás polgármester és az egyesületek vezetői közösen tartottak sajtótájékoztatót, melyen arra kérték a vállalkozókat, hogy ne a központi költségvetésbe fizessék be a társasági adójukat, hanem segítsék a pápai fiatalok, amatőr sportolók edzési, versenyzési lehetőségeit.

- Év elején tartottunk vállalkozói fogadást, melyet azért szerveztük meg a legnagyobb pápai adófizető cégek számára, mert az volt a tapasztalatunk, hogy sok vállalkozás tartózkodóan kezelte a társasági adóból történő sportfinanszírozást, talán maguk sem hitték, hogy ilyen kedvező feltételekkel adhatnak anyagi segítséget. A mostani sajtótájékoztatón is arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a Pápán működő gazdasági társaságoknak lehetőségük van arra, hogy a társasági nyereségadójukat ne a központi költségvetésbe fizessék be, hanem közvetlenül arra jogosult pápai egyesületeket támogassanak - fogalmazott a polgármester.

Aki ezt meg szeretné tenni, az december 20-ig jelentkezhet közvetlenül az egyesületeknél, vagy a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Sportigazgatásánál (Tóth Péter 30/281-2151,89/313-500).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.