Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 26. 18:28, hétfő | Helyi
Forrás: Naplo-online

Több milliót csalt ki a Pápán is hódító olasz amorózó

Több milliót csalt ki a Pápán is hódító olasz amorózó

Az olasz származású Francesco F. tavaly júniusban bukkant fel Pápán, ahol hamarosan meghódított egy 23 éves hölgyet. Milliókat csalt ki a családtól!

Az olasz származású Francesco F. tavaly júniusban bukkant fel Pápán, ahol hamarosan meghódított egy 23 éves hölgyet. A fiatalok annyira egymásba szerettek, hogy pár hetes együttjárás után a drága ruhákban, márkás sportkocsikkal járó férfi brillköves gyűrűt húzott szíve választottjának a kezére. A családnál is bevágódott, ugyanis elmesélte, hogy szép összeggel támogatják otthonról, és csodálatos örökség vár rá. Részletesen beszélt a különböző vállalkozásairól, amikről azt mondta, hogy jelenleg bizonyos kiadásait átmenetileg nem tudja fedezni, ezért kér kölcsönt a családtól.

A 28 éves, jó megjelenésű férfiban megbíztak, s egymás után adták át neki a milliókat. (A szülők ismerőseiktől is kértek kölcsön jelentősebb összegeket, hogy egyengessék a vőlegény üzleti életét.) Fél év leforgása alatt 18 és fél millió forintot csalt ki a jóhiszemű családtól. Nemegyszer olasz "szerződéseket", leveleket mutatott meg, de mivel senki nem beszélte a nyelvét, na meg megbíztak benne, nem lett gyanús a férfi.
Időközben a kedvese áldott állapotba került, mire a férfi közölte vele: kihűlt a kapcsolatuk. Házasság helyett lelépett a csaló, ekkor tett feljelentést a család. A leendő anyuka nem nyugodott bele, hogy rútul átvágta vőlegénye, ezért magánnyomozásba kezdett. Sikerült eljutnia egyik ismerősükön keresztül F. volt győri barátnőjéhez, akitől meglepő dolgokat hallott. Nevezetesen, hogy a "fiú" valójában szegény család sarja, aki még a szüleit is becsapta, amikor azzal a mesével vetetett fel velük kölcsönt és húzott ki belőlük pénzt, hogy agydaganata miatt műtétet végeznek rajta Magyarországon.
Nagy Ákostól, a pápai kapitányság bűnügyi osztályának a vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a drága ruhákat és a kocsikat a kicsalt összegekből fedezte. Hazájában már többször volt büntetve, így például lopás, hamisítás, csalás, orgazdaság, valamint nemi erőszak miatt. A csalót a fővárosban fogták el idén áprilisban, amikor a gyanúsított már egy újabb hölggyel élt élettársi kapcsolatban. Francesco F. a kihallgatásain tagadta a bűncselekményeit, s azt állította, hogy valójában voltak üzleti vállalkozásai, de azok nem jöttek be.
A főhadnagy elmondta még, az elmúlt fél évben kiderült, nem csak nőügyei voltak a férfinak. Több embert azzal csapott be, hogy megígérte: olcsón hoz be Olaszországból fagyigépet, motorkerékpárt, személygépkocsit, amelyekhez előlegre van szüksége. A pénz átvételekor látták utoljára...
Már arról is vannak adatok, hogy több környékbeli országban szélhámoskodott a férfi, ezért a pápai nyomozók jogsegélyszolgálat útján felveszik a kapcsolatot más államok hatóságaival.
A bonyolult eljárás miatt az ügyet csak hónapok múlva tudják lezárni.

A kép illusztráció

Szerző: Mátételki András (Naplo-Online)

Címkék: csalás, csaló, szélhámos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.