Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 18. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Több millió forintot csaltak ki az idős asszonytól

Több millió forintot csaltak ki az idős asszonytól

Két csaló kihasználta egy idős asszony jóhiszeműségét, aki több millió forintot adott nekik részletekben. Az egyik ügyeskedő börtönbe került.

A többszörösen büntetett B. Sándor még 2005-ben megismerkedett egy idős asszonnyal Pápán, akit rendszeresen felkeresett otthonában. A 40 éves férfi mindenféle ürüggyel pénzt kért kölcsön, majd fél évre börtönbe vonult. Ez idő alatt is tartotta a kapcsolatot a sértettel, akitől különböző mesékkel egymillió forintot csalt ki, fedezetül a Vásár utcai lakását ajánlotta fel. Az otthon 3,7 millió forintot ért, de ebből B. Sándor része csak 55 ezer forint volt.

Egy másik csaló, a pápai N. Anna is csalfinta módon vette rá az asszonyt, hogy adjon neki kölcsönt. Összesen másfélmillió forint vándorolt a zsebébe különböző tételekben. A bírósági ítélet megállapította, a sértett mindkét vádlott esetében meg volt arról győződve, hogy ismerősei jószándékúak. A pápai bíróság ítéletét a napokban helyben hagyta a megyei bíróság - a férfinak, mint többszörös visszaesőnek egy év nyolc hónapot kell börtönben töltenie - azzal, hogy az illető feltételes szabadságra nem bocsátható. A 46 éves N. Anna ítélete, aki felfüggesztett börtönbüntetést kapott, már az első fokú tárgyaláson jogerőre emelkedett.

Címkék: csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.