Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2013. Szeptember 20. 15:13, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Több millió forint kárt okoztak az internetes csalók

Több millió forint kárt okoztak az internetes csalók

Közel negyven sértettje van annak a büntetőeljárásnak, amelyet négy férfi ellen folytat a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves K. Sándor, a 28 éves F. Csaba és a 25 éves K. József kecskeméti lakosok negyedik társukkal, a 23 éves K. Tibor szegedi lakossal együttműködve 2013. február elejétől 2013. április végéig egy internetes portálon – más-más felhasználónéven regisztrálva – számítástechnikai, elektronikai és mobiltávközlési eszközöket kínáltak eladásra. Az ország különböző területeiről vásárlóként jelentkező sértettektől a vételár előre utalását kérték, ám a terméket ezt követően nem küldték meg részükre. Ezzel a módszerrel az elkövetők mintegy 37 személyt károsítottak meg több millió forint összértékben.

A Pápai Rendőrkapitányság a négy gyanúsított közül első ízben K. Sándor ellen adott ki elfogatóparancsot. A férfit 2013. május közepén a rendőrök elfogták, ezt követően a Veszprémi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A további három gyanúsított alapos felderítő munka eredményeként került a nyomozók látókörébe. Őket összehangolt rendőri akció eredményeként 2013. szeptember 17-én kora reggel Szegeden és Kecskeméten sikerült elfognia a pápai egyenruhásoknak. A feltételezett elkövetők lakásán a bűncselekmények bizonyítására alkalmas elektronikai eszközöket foglaltak le a bűnügyes kollégák.

Az őrizetbe vett három gyanúsított közül F. Csabát 2013. szeptember 19-én szintén előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Járásbíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.