Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 18. 09:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több méter magas kerítésen dobálta át a kismacskákat, hogy végezzen velük

Több méter magas kerítésen dobálta át a kismacskákat, hogy végezzen velük

Állatkínzás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt az 54 éves férfit, aki az állatokat egy több mint háromméteres kerítésen átdobva végzett két kismacskával Veszprémben.

A vádirat szerint 2020 nyarán az elkövető szomszédjában álló lakatlan épületnél három kismacska született. Az anyamacska a ház korábbi, elhunyt tulajdonosáé volt, akinek hozzátartozói 2020. augusztus közepétől naponta kétszer mentek a házhoz és etették az állatokat.

A vádlottat 2020. szeptember végén zavarta a kismacskák egész délutáni nyávogása, s hogy átmennek a telkére, ezért elhatározta, zárt helyre viszi őket. A férfi este nyolc óra után először az egyik 2-2,5 hónapos kismacskát egy hólapátra tette, s azzal a közeli teniszpálya mintegy 3,5 méter magas kerítésén átdobta az állatot. Ezt követően visszament a házhoz, majd a másik kiscicát a kezében vitte át a sportpályához, s dobta keresztül annak kerítésén.
A macskák a kerítés túloldalán lezuhanva súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, s egyikük még aznap, a másik állat pedig a rákövetkező nap az átlagosat meghaladó, elhúzódó fájdalom mellett, különös szenvedést követően elpusztult.
Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Veszprémi Járásbíróság a férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, s annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 16:08, csütörtök | Helyi

Pápán is megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunizmus fekete könyve - becslések és levéltári kutatások alapján - körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon.

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

2021. Február 25. 09:18, csütörtök | Helyi

Irattartót lopott a pápai nő, benne több tízezer forinttal

A pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.