Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 05. 19:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével

Több megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével

Ortutay Gábor, a gyülekezet lelkipásztora megerősítette értesülésünket, hogy több gyülekezeti tag mintája is pozitív lett az elmúlt napokban.

A lelkész adatvédelmi okból nem adhatott felvilágosítást a tudomására jutott fertőzöttek számáról, információink szerint azonban a Pápán eddig igazolt 17 fertőzött jelentős része összefüggésbe hozható a gyülekezettel.

A Hit Gyülekezete legutóbbi közösségi összejövetelét július 25-én tartotta - tudtuk meg a lelkipásztortól.

A gyülekezet Országos Vezetősége az istentiszteletek felfüggesztése
mellett döntött a mai naptól (2020. augusztus 05.) az egész országra
kiterjedően
- tette hozzá.

"A jelenlegi információk szerint a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett. Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig, illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk. A helyileg illetékes szervekkel való kapcsolatfelvétel haladéktalanul megtörtént, a kontaktkutatáshoz minden segítséget megadunk" - áll az országos vezetés közleményében.

A gyülekezet összejövetelein egyébként csak olyan személy vehetett (volna ?) részt, akinek az elmúlt 2 hétben nem volt lázas, fertőző betegsége (köhögés, nehéz
légzés, légszomj, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, hasmenés, újonnan
kialakult ízérzés- vagy szaglászavar),akinek a közvetlen környezetében nem volt lázas fertőző beteg az elmúlt 2 hétben és aki nem járt külföldön az elmúlt 2 hétben. Beltéri összejöveteleken 65 év felett az arcmaszk használatát is kötelezővé tették.

Fotó: Hit Gyülekezete Pápa - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.