Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 25. 16:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Több helyre is betörtek

Több helyre is betörtek

Újabb bűncselekményekkel gyanúsították meg a pápai rendőrök a győri férfit, és két társát.

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói egy 39 éves bezi és egy 46 éves ásványrárói férfit is gyanúsítottként kihallgattak, utóbbit őrizetbe is vették.
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a pápai rendőrök lopás bűntett, lopás bűntett kísérlete és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást egy 44 éves győri lakos ellen.
A nyomozás során megállapították, hogy a 2021. november 9-én elkövetett betörés alkalmával a győri férfinak társa is volt, akit a nyomozók elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. A 39 éves bezi lakos beismerő vallomást tett, ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.
Az eljárás során arra is fény derült, hogy a 44 éves gyanúsított 2021 októberében több helyre is betört, Börcsön egy faházba ment be, ahonnan munkagépeket, kerti szerszámokat, egy ausztriai üzlet tárolójából pedig üdítőket és ablakmosó folyadékot lopott el.
A győri férfi 2021. október 28-a és 29-e között egy győri cég telephelyére tört be ismerősével, ahonnan több millió forint értékben felniket, gumiabroncsokat, sarokcsiszolót és más értéket vittek magukkal, valamint egy gépkocsit is elloptak az indítókulcsával és forgalmi engedélyével együtt.
A 46 éves férfit 2021. november 24-én a rendőrök elfogták, előállították, majd lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették.
A rendőrök még aznap két Győr-Moson-Sopron megyei háznál tartottak kutatást, amelynek alkalmával több, a betörésekből származó tárgyat lefoglaltak, köztük az ellopott gépjárművet, szerszámgépeket, fűtés- és vízvezetékszereléshez szükséges alkatrészeket, valamint hamis rendszámtáblákat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.