Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Február 25. 18:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak

Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak

Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak - emlékezett a hétfőn elhunyt alkotóra Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója az M1 keddi műsorában.

Az igazgató elmondta, hogy Csukás Istvánnál a kezdő- és a végpontot is a gyerekek őszintesége, lelkivilága és szeretete jelentette. Ő maga is olyan volt, mint egy hatalmas gyermek - fogalmazott Őze Áron.

Kiemelte, hogy Csukás István költőnek indult, gyönyörű versei vannak, az anyaköltészete páratlan a világon. Akkor kezdett el a gyerekeknek írni, amikor a Móra Kiadóhoz került - emlékeztetett.

A 2014-ben alapított Csukás István-díjról elmondta, hogy a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom fellendítése és az összefogás érdekében hozta létre. Ennek lett névadója, valamint az alapítvány kuratóriumának elnöke Csukás István. Őze Áron kitért arra is, hogy minden évben kiírnak egy pályázatot, ami a színházi területre vonatkoztatva kifejezetten a kortárs íróknak szól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját; megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat