Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 22. 15:20, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Katasztrófavédelem

Több ezer látogató a tűzoltóság és a rendőrség által szervezett családi napon

Több ezer látogató a tűzoltóság és a rendőrség által szervezett családi napon

Nemcsak Veszprémből, hanem a környékbeli településekről is rengetegen töltötték szombatjukat a tűzoltókkal és a rendőrökkel a kéklámpás szervezetek által rendezett családi napon Veszprémben.

Egy napra ismét bárki tűzoltó vagy rendőr lehet - ezzel a felhívással szólította meg a térség lakosait a katasztrófavédelem és a rendőrség. A családi napra látogatók között voltak egészen kicsi gyermekek, de nagyszülők is. A kéklámpások ad hoc közösségi terén tartott rendezvényt 10.00 órakor nyitotta meg dr. Csillag István tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem Veszprém vármegyei szervezetének igazgatóhelyettese, és Anda György rendőr ezredes, a Veszprém VMRFK rendészeti főkapitány-helyettese. Az elöljárók kellemes időtöltést kívántak valamennyi érdeklődőnek, kifejezték örömüket, hogy ennyien kíváncsiak az egyenruhásokra és a munkájuk során használt eszközökre, felszerelésekre. Végezetül megköszönték a környékbeli lakosok segítő hozzáállását az elhúzódó előkészületek, és a szokásosnál nagyobb forgalom és hanghatások miatt.

A két egyenruhás szervezet a változatos családi programok között gyerekfoglalkoztatóval, játékos kvízekkel, lézerpisztolyokkal, gyermek tűzoltó bevetési ruhákkal, négylábú segítőkkel, járművekkel és felszerelésekkel várta az érdeklődőket.

A látványos kutyás- és lovasrendőr programelemek mellett a veszprémi hivatásos tűzoltók roncsvágási bemutatójának volt legnagyobb sikere. De a szolgálati járművekre, és a beavatkozások során használt eszközökre is sokan voltak kíváncsiak.

A gyerekek számára a rendőrségi négylábúak mellett a tűzoltók füstsátra volt a legvonzóbb. Aki pedig kedvet kapott az egyenruhásokhoz csatlakozni, a feltételekről és lehetőségekről a helyszínen tájékozódhatott a katasztrófavédelem és a rendőrség toborzósátrában.

Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.