Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 16. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt Hollandiában

Több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt Hollandiában

Mind az ötezer tojótyúkot leölték abban a holland tojástermelő gazdaságban, ahol a reggeli órákban azonosítottak madárinfluenza-fertőzést, a közelben található hét másik gazdaság baromfiállományát is megsemmisítették

- közölte a holland mezőgazdasági minisztérium hétfőn.

A Dutchnews című holland hírportál beszámolója szerint a közép-kelet-hollandiai Gelderland tartomány Lunteren nevű településén észlelt madárinfluenza-fertőzés miatt az értinett gazdaság 10 kilométeres körzetében található 235 baromfitartó gazdaság állományát is vizsgálják. Az állattartók a korábbinál szigorúbb higiéniai követelményekre és kereskedelmi korlátozásokra számíthatnak.

Hans Staghouwer holland mezőgazdasági miniszter "rendkívül aggasztónak" nevezte a helyzetet, és azt mondta: a hétfőn észlelt fertőzés baromfitartók tucatjára lesz negatív hatással.

A hírportál szerint nem ez az első eset a régióban. Az érintett településen tavaly októberben 53 gazdaság állományában azonosítottak madárinfluenza-fertőzést. A fertőzés megjelenése óta több mint 3,5 millió baromfit öltek le.

Hollandiában mintegy 1700 baromfitartó gazdaság működik, amelyek fele tojást termel. A telepek összesen mintegy 10 milliárd tojást biztosítanak évente - közölte a holland hírportál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.