Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2022. Április 23. 19:50, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több ember mentésében is részt vett a pápai katona, Füst Nikolett!

Több ember mentésében is részt vett a pápai katona, Füst Nikolett!

Elsősegélyben részesített több embert is az MH Egészségügyi Központ MH Pápa Bázisrepülőterén dolgozó Füst Nikolett Edina törzsőrmester.

Az ápoló altiszt egy közúti baleset szemtanújaként vett részt életmentésben 2022. április 20-án. A Honvedkorhaz.hu beszámolója szerint Füst Nikolett Edina törzsőrmester szolgálatba tartott, amikor közvetlenül a gépjárműve előtt összeütközött három autó. Nikolett azonnal az ütközéshez sietett, ahol autóstársaival - két önkéntes tűzoltóval valamint civilekkel - megkezdték a sérültek állapotának felmérését. A törzsőrmester elsőként a legroncsoltabb autóhoz ment, ahol hamar kiderült, hogy a sérült az autóba szorult, így bemászott a vezető mellé, hogy megkezdje ellátását. A mentők és a tűzoltók megérkezéséig stabilizálta az állapotát és megkezdte a másik két gépjárművezető ellátását is. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei megérkezésükkor bevonták a törzsőrmestert az ellátásba, aki aktív részese volt a sérültek megmentésének. A betegek elszállítását követően a segítségnyújtásban résztvevők köszönetet mondtak Füst Nikolett Edinának, aki lélekjelenlétével és magas szintű szakmai hozzáállásával bizonyította rátermettségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.