Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 24. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több e-hulladék keletkezik idén Magyarországon tavalyhoz képest

Több e-hulladék keletkezik idén Magyarországon tavalyhoz képest

Az idén várhatóan a tavalyi mennyiségnél 3 százalékkal több, 242 ezer tonna elektromos és elektronikus hulladék keletkezik az országban, amelyből 80 ezer tonna begyűjtését és kezelését végzik el a hulladékhasznosítók

- közölte a MediaMarkt hétfőn, a nemzetközi hulladékgyűjtő napon.

Magyarország a fejenként 8 kilogrammos, folyamatosan emelkedő begyűjtési mennyiséggel a középmezőnybe tartozik az uniós országok között - tették hozzá.

A vállalat közleménye szerint a lakossághoz kerülő elektronikai cikkek java részét műszaki kiskereskedelmi áruházak értékesítik, amelyeknek a feleslegessé vált gépeket át kell venniük a háztartásokból.

2017 és 2018 után az idén is elérheti az ezer tonnát a MediaMarkt üzleteiben leadott elektronikai és elektromos hulladék mennyisége. Ennek 70 százalékát döntően a házhoz szállítások során visszavett hűtők és egyéb háztartási nagygépek adják, a régi képcsöves televíziók és monitorok aránya 18 százalékot tesz ki - írták.

Bíró Péter, a vállalat szolgáltatási és környezetvédelmi termékmenedzsere a közleményben kiemeli, hogy a MediaMarkt átvesz használaton kívüli készülékeket akkor is, ha nem ott vásárolták, de a termékkategória megtalálható az áruház kínálatában.

Tihanyi Ervin, az Inter-Metal Recycling elektronikai hulladék üzletág vezetője megjegyezte, hogy közel 500 tonna vasat nyertek ki tavaly az áruházlánctól érkező e-hulladékokból.

A MediaMarkt Magyarország a MediaMarktSaturn kiskereskedelmi csoport tagja, amely a 2017/2018-as gazdasági évben mintegy 21 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, ennek nagy része a Ceconomy AG-től származik.

Címkék: e-hulladék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő