Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2013. Április 03. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Tízezer repült óra a Nehéz Légiszállító Ezrednél

Tízezer repült óra a Nehéz Légiszállító Ezrednél

Elérte tízezredik repült óráját a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén működő, több nemzet alkotta Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing).

A Stratégiai Légiszállító Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) programban 12 ország vesz részt anyagi forrásokkal és személyzettel, a repülési időt pedig az előzetes megállapodásoknak megfelelően osztják fel egymás között.

A SAC tíz NATO tagországból (Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok) és két - a NATO Partnerség a Békéért programjához csatlakozott - országból (Finnország, Svédország) áll.

Az alakulat bázisa Magyarországon a Pápa Bázisrepülőtér. A C-17-es Boeingek ennek megfelelően magyar felségjelzéssel repülnek - ismerteti a HM.

A Nehéz Légiszállító Ezredet 2009-ben hozták létre, az alakulat 2012 novemberében érte el a teljes műveleti képességet. Az ezred három C-17-ese mostanáig több mint 600 küldetést hajtott végre, 29 ezer tonna árut és több mint 38 ezer utast szállított. A műveletek legnagyobb részét afganisztáni szállítások tették ki.

A legújabb feladatot márciusban kezdték, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata értelmében a mali misszió támogatásában kaptak szerepet.

Az ezredik repült órát 2010. február 12-én érték el. A tízezredik repült órát kedden, egy kiképzési repülésen haladta meg az egyik C-17-es - olvasható a HM közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.