Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 08. 06:42, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Tizenegy nap alatt 250 online csalást derített fel a rendőrség

Tizenegy nap alatt 250 online csalást derített fel a rendőrség

Internetes termékvásárlásokra fókuszáló nemzetközi akcióban vett részt tavaly ősszel a magyar rendőrség, amely tizenegy nap alatt 250 online csalást derített fel 41,5 millió forint értékben

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a www.police.hu oldalon. Azt írták, hogy az akciót - amelyben 19 ország bűnüldözési hatósága vett részt - az Europol Európai Kiberbűnözés Elleni Központja koordinálta.

A nemzetközi szinten együttműködő rendőri szervek 6500 csalárd tranzakciót azonosítottak, amelyek értéke meghaladta az ötmillió eurót (több mint másfél milliárd forint). A műveletekben a hatóságok hatvan internetes csalót fogtak el.

Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vezette az akciót, amelynek hazai szervezésében a Magyar Bankszövetség is közreműködött.

Magyarországon több mint 250 csalárd tranzakciót szűrtek ki, több mint 130 bankkártyaadat felhasználásával; e tranzakciók összértéke meghaladta a 41,5 millió forintot - közölte az ORFK.

A rendőrség közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a csalások nagy része megelőzhető. A többi között azt javasolják, hogy a vásárlók ellenőrizzék, eszközük biztonságos-e az online vásárláshoz, és figyeljenek arra, hogy a felkeresett oldal valódi-e és biztonságos-e. Azt tanácsolják továbbá, hogy az online vásárlással kapcsolatos dokumentumokat mindig mentsék le, és ha valaki online vásárol magánszemélytől, akkor ne küldjön előre pénzt az eladónak.

Címkék: csalás, online, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.