Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2013. Október 18. 07:56, péntek | Helyi
Forrás: Veszprémi Hírhatár

Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot! - 210 éve született Deák Ferenc

Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot! - 210 éve született Deák Ferenc

Pápán a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a Deák Ferenc emlékháznál tartott megemlékezést Deák Ferenc születésének 210. évfordulója, valamint a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából.

Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kerecsényi elmondta: A jelenlegi hatalom áldatlan tevékenysége miatt ma négy és félmillió magyar él a létminimum környékén, vagy reménytelen szegénységben. Nagyon súlyos, és egyre súlyosbodó probléma a szegénység Magyarországon. Egy múlt havii felmérés szerint tovább nőtt a súlyos anyagi gondokkal küszködő háztartások száma, amivel hazánk az EU sereghajtói között szerepel.

A választókerület elnöke kijelentette: A Demokratikus Koalíció a szolidaritás és a köztársaságiasság pártja, majd idézte a DK szombati kongresszusán elfogadott Kredo szavait: A Köztársaság nemcsak a sikereseké, hanem minden polgáré. A Köztársaság állama mérsékeli a társadalmi egyenlőtlenségeket. A Köztársaságban nem övezi megvetés a kevésbé szerencséseket, a lemaradókat, az elesetteket; a közösség szolidáris velük. A társadalmi szolidaritás, a közösségért viselt felelősség elválaszthatatlan a támogatásra szoruló, nehéz sorsú polgártársainkról való gondoskodástól…”

Kerecsényi Zoltán emlékeztetett a pápai húsgyár sorsára is, elmondása szerint a gyár és kétkezi dolgozóinak helyzete továbbra is aggasztó: nem szabad hagyni, hogy még több helyi dolgozó és családjának helyzete váljon kilátástalanná, hogy még több ember szegényedjen el Pápán és környékén! Mentsék meg a pápai dolgozókat és szabjanak gátat Pápa és környéke további elszegényedésének!

A DK választókerületi elnöke beszédében Deák Ferencről is megemlékezett. - Deák Ferenc az ország fejlődésének, anyagi és szellemi művelésének harcosa volt. Higgadt és önzetlen politikusként szívén viselte a szegényebbek sorsát is. Nap mint nap, sétái közepette, az utcán járva öt forintot osztogatott szét a koldusok között – mondta Kerecsényi Zoltán, majd felidézte Deák Ferenc gondolatait: „Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot! Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.”

Kerecsényi zárásként a haza bölcsének szolidaritását, emberségét állította mindenki elé követendő példaként, mert – ahogyan fogalmazott - tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a társadalom együttélését a szolidaritás határozza meg, s mindenféle problémának – különösen a szegényebb rétegek megélhetési problémáinak – elébe kell menni, hogy nehogy nagyobb baj kerekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.