Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 07. 08:10, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tesztlövészeten próbálták ki a magyar légierő leendő helikopterét

Tesztlövészeten próbálták ki a magyar légierő leendő helikopterét

Idén nyáron megérkeznek a magyar légierő Airbus H225 típusú helikopterei - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-videójában, miután kipróbálták egyet csütörtökön Várpalotán.

Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek - közölte a miniszter. Hozzátette: a világon először a magyar légierőnél vezetik be "ezt a kombinációt, ezzel a fegyverzetrendszerrel".

Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ez a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját - mondta a honvédelmi miniszter.

"Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés", amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd - tette hozzá. Úgy fogalmazott: "A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát."

A kép csak illusztráció - Jetfly.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.