Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 02. 10:25, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

TeSzedd! Sokan vették fel a kesztyűt Pápán is!

TeSzedd! Sokan vették fel a kesztyűt Pápán is!

Az országos akcióban több mint százezren vettek részt, Pápán négy hulladékpontnál gyűjtötték a szemetet az önkéntesek. Áldozó Tamás, Kovács Zoltán és Kontrát Károly is kesztyűt húzott.

Június 2-án tartotta akcióját a TeSzedd! – Összefogás a Tiszta Magyarországért mozgalom, melyhez bárki csatlakozhatott, aki regisztrált a teszedd.hu oldalon. A jelentkezők emailben kaptak visszaigazolást, melyben megjelölték a lakóhelyükhez legközelebb eső hulladékpontot. Városunkban négy ilyen pontot alakítottak ki: a Vasút utca végén, felüljáró alatti területet, a Somlai út és az elkerülő út közötti szakaszt, a Huszár lakótelepet valamint a Gyimóti út és a Teveli út környékét.

A Somlai úti helyszín megtisztításában tevékenyen részt vett dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője is. Kérdésünkre elmondta részben hivatalból, részben pedig önkéntesként húzott kesztyűt. – Hivatalból, mert a kormányhivatal is részt vett az akció megszervezésében, de ha nem így lenne, akkor is itt lennék – mondta. Városunkat húsz éven át irányító politikus jellemzően „benzinkutas szemetet” talált a Somlai út mentén. Mint mondta, a városból kiérve itt dobják ki az emberek a kutakon megvásárolt áruk csomagolását. Kovács Zoltántól azt is megtudtuk, hogy a tavalyi évben megyei szinten több mint 10.000-en vettek részt az akcióban, idén pedig még ennél is magasabb volt az előzetesen regisztrálók száma.

De nem csak Kovács Zoltán vett részt a pápai közterületek megtisztításában, dolgozott dr. Áldozó Tamás, Pápa polgársemtere és dr. Kontrát Károly államtitkár is.

A magánszemélyek mellett egyesületek, szervezetek is jelentkezhettek a TeSzedd akciójához, így regisztrált a Vasút utca végén dolgozó PÁNKE is. Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke a példamutatás erejét emelte ki: „Mi gyermekeinket is elhoztuk, pontosan azért, mert így tanulják meg, hogy a szemetet nem eldobni, hanem összeszedni kell. A másik ok, amiért a pápai nagycsaládosok itt vannak az az, hogy a június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából egyébként is terveztünk egy hasonló akciót” – fogalmazott Krasztelné. A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének 11 tagja húzott kesztyűt június 2-án.

Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség közösen rendezte meg. A Te szedd! feliratú műanyag szemetes zsákokat és a műanyag kesztyűket az akció előtt polgárőrök osztották szét. Az akció során kizárólag háztartási hulladékot szednek össze és csak a már említett zsákokba helyezett szemetet szállítják el a gyűjtőpontokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.