Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2011. Június 07. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Egy hónapja adták át a fenntartók a Mozi épületét a kivitelezőknek, ahol jelenleg a bontási munkálatok folynak gőzerővel. Az utcai teljes homlokzatburkolat, az előtető és annak tartószerkezete is elbontásra kerül. Az 1970-es felújítás

Az emeleti befalazott nyílások, valamint a földszinti főbejárattól jobbra eső befalazott kirakat egy része szintén visszabontásra kerül, továbbá a galériára vezető főlépcső és a gépészeti terekben egy-egy válaszfal szakasz kerül elbontásra a következő napokban.
- Várhatóan a héten végzünk a bontási munkákkal, utána áttérünk az új szerkezetek kialakítására, majd a felületképzési munkák kezdődnek, azaz a burkolási, vakolási folyamatok és a nyílászárók cseréje következik - mondta Németh Csaba, a kivitelező Városfejlesztési Kft. műszaki munkatársa.
A Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa kérdésünkre azt is elmondta, a Városháza B épülete nagy terület így a munkák ott időben is elhúzódhatnak.
- Az épület rekonstrukciója már korábban elkezdődött, a beruházás jelenleg a szerkezetépítési munkáknál tart, emellett a belső gépészeti alapszerelések, a földszinten az aljzatépítési és vakolási munkák is elkezdődtek – számolt be a beruházás jelenlegi állapotáról a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.