Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Június 12. 18:26, vasárnap | Külföld
Forrás: mti, index.hu

Terror a melegbárban! Ötven halott

Terror a melegbárban! Ötven halott

Az Egyesült Államok történetének eddigi legvéresebb lövöldözése tört ki vasárnapra virradó éjszaka a floridai Orlando egyik melegbárjában.

A halálos áldozatok száma félő, hogy tovább nőhet még. A támadót végül lelőtték. A hatóságok terrorcselekménynek tekintik, ami történt, egyelőre nem tudni arról, hogy a gyilkos bármilyen csoporttal kapcsolatban állt volna. Szülei szerint hónapok óta gyűlölködő megjegyzéseket tett melegekre.

Egy nappal Christina Grimmie halála után újabb lövöldözés rázta meg a floridai Orlando városát. Ezúttal a Pulse nevű melegbárban tört ki lövöldözés helyi idő szerint éjjel 3 óra körül. Ekkor az orlandói rendőrség twitteren arra kért mindenkit, hogy ne menjen a helyszín közelébe, a klub pedig saját Facebook-oldalán posztolta, hogy aki tud, meneküljön ki.
A lövöldözés kitörésekor egy rendőr, aki a klubban teljesített szolgálatot, viszonozta a támadó lövéseit, amire az túszokat ejtett. A klubban ekkor közel 320 ember tartózkodott. A túszdráma két órán keresztül folyt, miközben megérkeztek a helyszínre az FBI emberei és a különleges alakulatok. Először egy tervezett robbantással akarták megzavarni a támadót, de végül egy későbbi rajtaütés során lőtték le a rendőrök.

Az első hírek 40 sebesültről szóltak, később azonban már 20 halottról számoltak be a rendőrségi jelentések. A legfrissebb jelentésekben, amelyeket azután adtak ki, hogy átvizsgálták a szórakozóhelyet, már 50 halott és 53 sérült szerepelt.

A helyszínelés még mindig tart, jelenleg az áldozatok azonosítása és a családok értesítése folyik. A helyi kórházaknál rengetegen gyülekeznek olyanok, akik a családtagjaik miatt aggódnak, mert tudják, hogy a klubban voltak. Sokan vannak válságos állapotban, félő, hogy az áldozatok száma tovább fog nőni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg