Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Március 06. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tényleg elrontja az oltások megszervezését a kormány?

Tényleg elrontja az oltások megszervezését a kormány?

Pápán is éles vita alakult ki a kommentszekcióban annak kapcsán, hogy a hétvégén zajló tömeges oltások megszervezésénél probléma adódott és mintegy 70 ezer ember beoltását elhalasztották.

Egyrészt tisztázni kell, hogy nem függesztették fel teljesen a hétvégi tömeges oltásokat. Szemben a sajtóban megjelent állításokkal, az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna és a Pfizer vakcinával, egyedül az Astra Zeneca vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor. A többi három oltóanyaggal jelenleg és a hétvégén is zajlik a tömeges oltás. A napokban így közel 400 ezer ember lesz beoltva - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Technikai hiba történt, ami valóban bosszantó, főleg annak fényében, hogy továbbra is romlik a hazai járványhelyzet, ami miatt szigorú korlátozások is életbe lépnek hétfőtől.

A híradások nagy része az oltási programban bekövetkezett hibáról szóltak, sokan már-már a kormány alkalmatlanságát pedzegették. De nézzük a számokat, hogyan áll hazánk nemzetközi összevetésben.

A New York Times összegyűjtötte az országokat világszerte, és megnézte, hogy lakosságarányosan ki hogy áll a beadott vakcinák számát tekintve.

A listán Magyarország az előkelő 12. helyen áll világviszonylatban!

Az amerikai lap –az Our World in Data információit alapul véve –1 254 377 beadott vakcinával (ez az összes eloltott dózis, nem ennyi beoltott embert jelent szám szerint és ezek az amerikai lap számai, nem a kormány hivatalos adatai) számol Magyarországon, amely által idehaza 100 főre 12,8 beadott vakcina jut (ebben még a hétvégére tervezett 400 ezer beadott oltóanyag nem szerepel).

Ezzel a teljesítménnyel hazánk maga mögé utasította - Málta kivételével - az összes uniós országot, unión kívüli országként pedig csak a britek és a szerbek állnak jobban nálunk.

Pápán egyébként egybehangzó állítások szerint kiválóan szervezett körülmények között zajlik az oltás a kórházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.