Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 20. 10:26, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Tengerparti boldogság Barcelonában – pihenj és lazíts Spanyolország napsütötte partjain

Tengerparti boldogság Barcelonában – pihenj és lazíts Spanyolország napsütötte partjain

Szerencsére Barcelona nem csak a focicsapatáról és a csodás építészetről híres. A neves katalán város bővelkedik csodálatos tengerpartokban is, amelyeket egyszerűen vétek volna kihagyni.

Igazi mediterrán relaxálás Barcelonában

Barcelona több szempontból is kiváló választás lehet a tengerparton nyaralni vágyóknak. Egyrészt az útiköltség nem épp egy repjegy New York városába, hiszen az eSky oldalán szinte fillérekért hozzájuthatunk egész évben a legolcsóbb barcelonai repjegyekhez. Másrészt az utazási idő sem hosszú, amit ha úgy érezzük, nem kötelező repülővel megtennünk, hiszen Barcelona felé busszal is nyugodtan utazhatunk. Ezeken kívül Barcelona közlekedése kiváló, könnyen megtalálunk és elérünk minden fontos pontot, s mivel igazi turistabarát helyről van szó, szinte mindenhol beszélnek angolul a vendéglátásban. Ez pedig igencsak nagy segítség, ha fel szeretnénk fedezni a várost. Ugyanakkor Barcelona bővelkedik magyar segítségben is, akár idegenvezetőről, akár egy szállodában dolgozóról legyen is szó. Ebben a városban tehát egészen otthonosan mozoghatunk már idegen nyelvi tudás nélkül is.

Milyen tengerpartok várnak ránk Barcelonában?

Barcelona igazi mediterrán hangulatú strandjaiból több is akad. A tengerpart homokos a víz pedig egész nyáron 22-26 Celsius-fok körül ingadozik. Ugyanakkor az éghajlat miatt még kora ősszel is nyugodtan fürödhetünk a Baleár-tengerben. Ezek a strandok jól kiépítettek és igencsak népszerűek a turisták körében. A városon belül és kívül is bőséggel találunk strandokat. A belső részen például a Barceloneta Beach a legnépszerűbb, de ugyanolyan csodálatos a Mar Bella vagy a Nova Icària strand is. A partok jól megközelíthetőek és kiépítettek, ugyanakkor vannak népszerűbbek és kevésbé népszerűek közöttük. A már említett Barceloneta például az egyik legnépszerűbb, ezért itt nem ritka a zsúfoltság – ha el akarjuk tehát kerülni, nézzünk meg más partokat is.

Hogyan készüljünk Barcelonába?

Barcelona nem csak a mediterrán pezsgésről, hanem múzeumairól és persze csodás épületeiről is híres. Ezért nem árt bedobnunk egy olyan lábbelit a bőröndbe, amiben majd jól fogjuk bírni az akár több kilométeres városnéző sétákat. A katalán főváros ugyanis egyáltalán nem mondható kicsinek, városszerte akad bőven látnivaló. Na meg kóstolnivaló, hiszen a katalán gasztronómiát egyszerűen nem lehet kihagyni senkinek sem. A ruházat tekintetében természetesen a mediterrán éghajlathoz való nyári, szellős ruházat a legjobb. Ugyanakkor azért egy vékony széldzsekit vagy pulcsit nem árt bedobni, ha esetleg estére mégis kicsit lehűlne a levegő.

Milyen látnivalókat érdemes megnézni a tengerpartokon kívül?

Ha már meguntuk a katalán tengerben való mártózást, akkor mindenképp megéri körbejárni a város híres látványosságait is. Például a neves Sagrada Família, Gaudí további épületei, illetve a gótikus negyed vagy éppen a Tibidabo hegy, ahonnan csodálatos a panoráma. Ezeken kívül pedig érdemes kitérni arra is, hogy a város éjszakai élete igazi latin fiesztával is felér. A pezsgés ugyanis itt is napnyugta után kezdődik igazán, ahogyan az a forró mediterrán nyarakon lenni szokott errefelé. A nappalok ugyanis ebben a katalán városban is rendkívül melegek, ami miatt éjjel kezdődik igazán az élet. Ha viszont nem bírjuk a rendkívüli forróságot, de a pezsgést igen, London repülővel szintén nagyon közel van ahhoz is, hogy akár egy hétvégére átruccanjunk. Ezt pedig az eSky oldaláról azonnal meg is szervezhetjük, hiszen az eSky weboldaláról nem csak a repjegyet foglalhatjuk le, de a szállást és a programokra való jegyeket is, méghozzá rendkívül gyorsan és egyszerűen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből