Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Március 21. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Dé-Mol Színtársulat

Teltházas mesedélután a Diamondban

Teltházas mesedélután a Diamondban

Megtelt az előadótér a pápai Diamond Fitness Centerben, ahol 2016 március 19-én a Dé-Mol Színtársulat mutatta be saját szerzeményét kicsiknek és nagyoknak.

A mese Iványi Balázs író, az egyik tag tollából született, majd a próbák alatt egyre színesedett a sok ötlettől, végül egy komplett mesejáték lett belőle, ahol kicsi és nagy egyaránt megtalálhatja benne a neki tetsző és rá vonatkozó részt. A tanításokban és poénokban bővelkedő előadás végig nagyszerű hangulatban zajlott, mert a gyerekek az első percben felvették a mese lüktetését, majd hangos bekiabálásokkal tették igazán érdekessé a mese további alakulását. Az előadók sem hagyták ezt szó nélkül, természetesen lett is belőle kacagás, korra és nemre való tekintet nélkül. A Kedves Közönség az előadás végén közösen készíthetett fotókat a kedvenc mesehősével, vagy az egész Társulattal, kinek kedve szerint éppen. A Társulat Külön Köszönetét ezúton fejezi ki a Kedves Közönségnek, akik harmadszor is megtöltötték a nézőteret Pápán! Mindenkit vár nagy szeretettel a következő előadására, melynek részleteit a későbbiekben közölni fogják!

Dé Csaba

Iványi Balázs:AZ ELVARÁZSOLT ERDŐ

A Dé-Mol Társulat vidám mesejátéka

Zanzafix, a hóbortos varázsló az örök fiatalság szérumát igyekszik elkészíteni. Titkos varázsfőzetéhez már csak egy összetevő hiányzik, de annak sehogy sem tud a nyomára akadni. Ennek megszerzésében az erdő állatai sem partnerek. A róka átveri, a medve konfliktusba keveredik vele, a mókus visszalopja tőle a nélkülözhetetlen bogyókat, a nyúltól sem tud meg semmit, mert az megijed. A bagoly pedig csak okoskodik.
Zanzafix megelégeli a dolgot, kicsit átváltoztatja tulajdonságaikat. A megkevert erdőlakók szórakoztató jeleneteken át vergődnek el a felismerésig: itt valami nem normális. Ám mint kiderül, hiába kényszerítik a varázslót a rend helyreállítására, bizony az sem lesz tökéletes. Ami egyszer elromlott, már sosem lesz ugyanolyan. Viszont a kínos, de vicces helyzetekből is van kiút. A megoldást mi más hozhatná el, mint egy tévedés. A végén persze mindenki boldog, még ha Zanzafixnek nem is ez volt a célja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.