Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. Augusztus 27. 15:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Teljes útzár mellett dolgoznak a Dózsa György utcában

Teljes útzár mellett dolgoznak a Dózsa György utcában

Vízvezeték csere miatt teljesen lezárták a Dózsa György utca, Tókert utca, Vasvári Pál utca kereszteződését.

Egy városrészt állátó fővezeték cseréjét végzik a Dózsa György utcában, miután a szintén ott húzódó kisebb átmérőjű cső kiváltásával már végeztek. Dr. Lukács Endre, a társaság vezérigazgatója elmondta, a közműcserét követően az utca burkolatát teljes szélességében helyreállítják, a Tókert utca és az Aradi utca közötti szakaszon. A régi azbeszt cement cső helyére modern, öntöttvas, belső felületén cement bevonattal ellátott cső kerül.

A forgalmas kereszteződés teljes lezárása várhatóan a jövő hét elejéig tart, ezt követően nagyjából egy hónapra zárják le a Dózsa György utcát a Tókert utca és az Aradi utca közötti szakaszon - tudtuk meg Vörös Lászlótól, a kivitelezést végző cég vezérigazgatójától.

A Vízmű folyamatosan cseréli az elöregedett vezetékeket a városban. Lukács Endre elmondta, körülbelül 250 millió forintot tudnak évente fejlesztésre fordítani, ebből az összegből jut közműcserére minden évben több tízmillió forint.

A szóban forgó teljes beruházás, az út helyreállításával együtt 86 millió forintba kerül. Várhatóan az idei évben csak nyomvonalasan állítják helyre a burkolatot, az aszfaltozás a jövő év folyamán készülhet el teljes szélességben.

A Tókert városrész és a Vajda Péter lakótelep vízellátása a vízvezeték cseréje alatt is biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.