Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 23. 15:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Társasjáték kedvelők figyelem! Szuper program vár rátok szombaton!

Társasjáték kedvelők figyelem! Szuper program vár rátok szombaton!

Közel ötvenféle társasjátékot próbálhattok ki, tíz asztalon, tíz játékmester segítségével!

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakembertől megtudtuk, a JMK közművelődési alapszolgáltatásainak egyike a művelődő közösségek létrejöttének elősegítése, működésük támogatása, fejlődésük segítése. Ennek megfelelően nemcsak helyet biztosítanak számukra a klubfoglalkozásokhoz – úgy a városi könyvtár közösségi tereiben, mint a színházépületben -, hanem igyekeznek jövőképet adni számukra és ösztönözni őket a fejlődésre, a bemutatkozásra.

- Innen jött az ötlet, hogy a részben a színházépületben működő társasjátékos klubbal megvalósítsunk egy izgalmas, laza és szórakoztató játékos délutánt. Ódor Richárd és Présing Zoltán, a klub lelkes vezetői örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és azonnal mozgósították a csapatot: így szerveztük meg közösen a szombati Nagy Társasjátékos Kihívást, ahol több mint 10 asztalon, 10 játékmesterrel, közel 50 játékot próbálhatnak ki a JMK színházépületébe látogatók - mondta el a szervező.

- Ez egy kiváló lehetőség a szabadidő tartalmas eltöltésére mindazoknak, akik szeretnek játszani, de remek alkalom a társasjátékos klubnak is, hiszen egy ilyen rendezvényen jó eséllyel találkoznak össze hasonló érdeklődésű emberek, akik aztán csatlakozhatnak is a közösséghez. Ezek a találkozások és közös élmények teremtik meg az alapjait annak, hogy a kisközösség idővel szervezetté, egyesületté nője ki magát, hogy aztán nagyobb perspektívák nyíljanak meg előtte, akár pályázatok formájában - tette hozzá Cseh-Müller Orsolya, aki szerint nemcsak a közösségi élményért lesz érdemes ellátogatni a szombati programra, hiszen a társasjáték remek ajándék a családnak vagy a baráti társaságnak. Ha valaki csak karácsonyi ajándékötletet szeretne meríteni, bőven van miért kimozdulnia, szombaton ugyanis a legmenőbb társasjátékokat ismerhetik meg a színházépületben, akár táblás, kocka- vagy éppen kártyajátékokról van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.