Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 26. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: Tűzoltóság

Társasházban lakók, közös képviselők figyelem!

Társasházban lakók, közös képviselők figyelem!

Szakmai fórumot tartanak társasházi tűzvédelmi kérdésekben.

Számos esetben érkezik a Katasztrófavédelem részére megkeresés – a társasházak közös képviselőitől -, hogy a Katasztrófavédelem szakemberei menjenek az általuk kezelt lépcsőházakba és adjanak szakmai tanácsot az esetlegesen fennálló szabálytalanságok megszüntetésére. A szakmai tanácsadás, nem elsődleges tűzvédelmi hatósági tevékenység, a jogszabályok nem adnak lehetőséget, a hatósági munkát végzők részére hivatali jogkörben történő, kvázi tanácsadói feladatok végrehajtására.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezért szakmai fórumot tart társasházi közös képviselők részére 2012.július 5-én 16 órai kezdettel, az Igazgatóság (Veszprém, Dózsa Gy. u. 31.) tanácstermében, annak érdekében, hogy a megválaszolatlan és vitás kérdésekre választ adjon.

A fórum célja, hogy közérthetően és egyértelműen összefoglalja a lakóépületek közös használatú tereire (közlekedők, folyosók, lépcsőházak), valamint a lakáson belüli tárolásra vonatkozó hatályos tűzvédelmi szabályokat a hatékonyabb jogkövetés elősegítése érdekében.

A szakmai fórumon történő részvételre a http://vmkatig.hu/regthaz.php internetes regisztrációt követően díjmentesen nyílik lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.