Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 05. 11:01, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Taroltak a traffipaxok 2021-ben a magyar utakon!

Taroltak a traffipaxok 2021-ben a magyar utakon!

Közel 16,3 milliárd forintnyi összbírságot kaptak a felelőtlenül száguldozók.

Félmilliónál is több bírságcsekket postáztak ki 2021-ben a száguldozó járművezetőknek hazánkban. A sebességkorlátozásokat túllépőkre összesen közel 16,3 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a rendőrség.

Érdekes, ugyanakkor elgondolkodtató adatok kerültek nyilvánosságra: a tavalyi évben összesen 515 028 darab gyorshajtásos bírságot kaptak a hazai utakon felelőtlenül száguldozó járművezetők. Bár a 2020-as adatokhoz képest a fenti szám 17 százalékkal kevesebb, ám továbbra is rendkívül magas – derül ki a Vezess kérésére az ORFK által kiadott statisztikákból.

Hazánk piacvezető autós szaklapjának elemző cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy napra lebontva még inkább elgondolkodtató a lefülelt gyorshajtók száma, hiszen 2021 minden egyes napján átlagosan 1411 alkalommal rögzítette az adott úton megengedett sebességhatár jelentős túllépését az 525 készülékből álló VÉDA-rendszer.

A sebességkorlátozásokat túllépők számára kiszabott bírságösszeg is jelentős; a büntetésekből befizetett összeg 16 289 805 006 forintra rúg. Tovább bontva még ijesztőbbnek tűnik a gyorshajtók száma, 2021 minden egyes napján átlagosan 44,6 millió forintnyi büntetésről indított útnak csekket a hatóság.

A Vezess összeállításából kiderül még az is, hogy az ORFK idén újabb 40 darab, mozgás közbeni sebességmérésre is hitelesített traffipaxot vásárol. A nettó 296 millió forintba kerülő műszerek az év közepe táján állhatnak majd legkorábban üzembe. A rendőrség vezetői egyelőre nem döntöttek az új készülékek bevetési helyéről, elosztásukról várhatóan közvetlenül a szállítás előtt születik javaslat a közlekedésbiztonsági helyzet és a rendőrség feladatainak függvényében. Azt viszont már most elárulta az ORFK az autós szaklapnak, hogy milyen eredményt várnak: még több gyorshajtó megbüntetését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.