Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 24. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Tarlós: magyar kézbe kerülnek a közművek

Tarlós: magyar kézbe kerülnek a közművek

Valamennyi, a Demszky-korszakban külföldi befektetőknek privatizált fővárosi közműcég magyar kézbe kerül a következő években - mondta a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester. Orbán Viktor bejelentéséről, amely szerint az állam tárgyal a Fővárosi Gázművek visszavásárlásáról is, elmondta, a Fővárosi Vízműveket a főváros által nyújtott kölcsönből maga a társaság vásárolta vissza, a Fővárosi Csatornázási Művek és a Főgáz esetében pedig az állam lehet a vevő.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat. Az indítványt akár még a parlamenti választások előtt elfogadhatják. A kormányfő közölte, jelenleg hat-hét, korábban privatizált közműcég visszavásárlásáról tárgyal a kabinet. Az érintett cégeket nem nevezte meg, de utalt arra, hogy vízműveket és kommunális hulladékkezelőket is érinthet a lépés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: