Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2021. November 02. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Honvédelem.hu

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) és az ott települő, tizenkét nemzet alkotta Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) program mindennapjaival ismerkedhettek meg közelebbről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzéseinek hallgatói és oktatói.

Az október 29-ei látogatáson a diákok közvetlen információkat szerezhettek egy modern katonai repülőtér működéséről. A csoportot Gadó Imre alezredes, az MH PBRT parancsnokhelyettese fogadta, aki egy bázisbemutató prezentáció keretében beszélt az alakulat múltjáról, feladatrendszeréről és jövőbeli terveiről.

A hallgatók ezután a SAC épületkomplexumához érkeztek. A program lényegéről Hakan Jakobsson alezredes, a SAC független katonai végrehajtó szervezete, a Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) törzsfőnöke tartott egy rövid tájékoztatót. A csoport többek közt a C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgépet is befogadni képes, óriási hangárba is ellátogatott.

A túra végén a pápai légibázis ikonikus épületében, a légiforgalmi irányítótoronyban várták a látogatókat, ahol az ott szolgálatot teljesítők feladatairól kaptak bővebb információt.

A Nemzetközi Biztonság- és Védelempolitika tanszék csoportját prof. dr. Molnár Anna tanszékvezető vezette, a szervezésben pedig kiemelt szerepet Vecsey Mariann százados vállalt.

Forrás: Honvedelem.hu Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 07:00, hétfő | Helyi

Jókora vendég érkezett a pápai reptérre

Ritkán látott nagyvas szállt le a pápai légibázison tegnap, két alkalommal is.

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.