Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 08. 15:01, péntek | PR

Tanulj nyelveket bárhol, bármikor

Tanulj nyelveket bárhol, bármikor

Az idegen nyelvek ismerete ma már a legtöbb élethelyzetben elvárás lett. Az iskolában, munkahelyen, de akár utazás közben is rendkívül hasznos, ha minimum egy nyelven beszélsz az anyanyelveden felül.

Szerencsére a nyelvek tanulására egyre több lehetőség nyílik, akár online is.

A nyelvtanulást nem lehet elég korán elkezdeni. Ma már természetes, hogy már az óvodában elkezdik a nyelvismeret átadását, és milyen jó, hogy ez így van! Néhány évvel ezelőtt ugyanis a nyelvtanulást csak az iskolában, annak is csak a felsőbb osztályaiban kezdték meg a diákok. Nem kis hátrányt jelentett és jelent ez még ma is azoknak, akik abban a korban nőttek fel.

A hátrányt behozni azonban ma már több módon is lehetséges. Ugyanis, valljuk be, nem beszélni legalább plusz egy nyelvet jelentős hátrányt jelent a munkaerőpiacon (de már a diploma megszerzésénél is).

Míg korábban iskolai vagy nyelviskolai környezetben tanulhattunk csupán idegen nyelveket, ma már kinyílt a világ, és számtalan egyéb lehetőségünk akad, akár online is. Az egyéni nyelvtanulás soha korábban nem volt még ilyen könnyen elérhető.

Az online nyelvtanulásnak is számtalan változata fellelhető az interneten vagy különféle applikációk segítségével. Talán az egyik legismertebb és legnépszerűbb online tréning a Duolingo, ahol napi néhány perc gyakorlással sajátíthatsz el egy új nyelvet.




A bátrabbak és a nyitottabbak olyan programokat is találhatnak az interneten, ahol úgynevezett nyelvcserés módszerrel tanulhatnak. Ennek a lényege, hogy míg te a kívánt nyelven tanulsz valakitől, ezzel egy időben te is tanítod őt a saját anyanyelvedre. Dupla haszon, mindketten jól jártok, ráadásul nincs is annál hasznosabb, mint amikor valóban élő közegben, egy anyanyelvi “tanárral” kommunikálhatsz.

Akinek ez túl idegen, vagy épp nem találja elegendőnek a középfokú nyelvvizsga megszerzéséhez, az választhat nyelviskolák online oktatásaiból, online elérhető tesztjeikből is. Sőt, a nyelvvizsga megszerzését akár ingyenes programokkal is támogatják.

A lehetőségek tárháza tehát egyre szélesebb. Nem szükséges klasszikus iskolai közegben tanulnod, ahogyan nem szükséges a nyelvtanulásra magas összegeket áldoznod sem.

Fontos azonban, hogy tudd, akármelyik módszert is választod, neked is bele kell tenned a munkát. Otthoni tanulást, gyakorlást, vagy legalábbis a beszélgetésre és tanfolyamra rászánt időt nem lehet megspórolni. Minél többet gyakorolsz, annál gyorsabban és hatékonyabban éred el a kívánt célt és lesz végre olyan szintű a nyelvismereted, amilyenre már régóta vágysz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.