Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 05. 13:56, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Talált igazolvánnyal váltott kedvezményes menetjegyet

Talált igazolvánnyal váltott kedvezményes menetjegyet

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 62 éves asszonyt, aki más nevére szóló hatósági igazolvánnyal váltott magának kedvezményes jegyet, majd azt a vasúti jegyvizsgálónak is bemutatta.

A vádirat szerint az elkövető 2021. február végén a pápai vasútállomás lépcsőjén találta a Magyar Államkincstár által kiállított, közforgalmú személyszállítási kedvezmény igénybevételére jogosító igazolványt, amelyet valaki elvesztett. A nő ezek után az igazolvány felmutatásával kedvezményes menetjegyet váltott a vasútállomás pénztáránál, majd felszállt a vonatra, ahol menetjegyével együtt az igazolványt is bemutatta a kalauznak. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és intézkedésként a büntetlen előéletű vádlott próbára bocsátását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 17:10, hétfő | Helyi

Kinevezték a Perutz új vezetőedzőjét

Fiatal, ambiciózus szakember érkezik a kispadra.

2021. Június 14. 15:45, hétfő | Helyi

Ivott, majd volán mögé ült a férfi, végül balesetet okozott

A Pápai Rendőrkapitányság a sofőr ellen ittas és engedély nélküli vezetés, míg az autó tulajdonosa ellen a vezetés tiltott átengedése miatt indított eljárást.

2021. Június 14. 11:50, hétfő | Helyi

Kozma Sándor emléke előtt tisztelegtek az ügyészek Pápán

Az idén 150 éves ügyészi szervezet ünnepén koszorúzással emlékezett a Veszprém Megyei Főügyészség Kozma Sándorra, a magyar királyi államügyészség létrehozójára, az ország első királyi főügyészére Pápán.

2021. Június 11. 18:19, péntek | Helyi

Megújul a somlói vár

Jövő tavaszra megújul a somlói vár a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, az erőd növekvő turisztikai vonzereje révén hozzájárul a térség gazdaságának élénkítéséhez is.