Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2021. Január 14. 10:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Talált egy pénzzel teli pénztárcát az egyik pápai autószalon előtt, hazavitte

Talált egy pénzzel teli pénztárcát az egyik pápai autószalon előtt, hazavitte

Jogtalan elsajátítás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 46 éves férfit, aki 2020 májusában az egyik helyi autószalon előtt talált készpénzzel teli tárcát és mobiltelefont eltulajdonította.

Az elkövető a délelőtti órákban a szalon előtti úttesten találta meg egy férfi elvesztett pénztárcáját, a benne lévő 281 500 forinttal, valamint a sértett mintegy 22 000 forint értékű mobiltelefonját, a telefontokban lévő különböző igazolványait és bankkártyáját.

A vádlott az értéktárgyakat magához vette és távozott a helyszínről, majd a pénztárcából kivette a készpénzt, és a tárcát az iratokkal, továbbá a mobiltelefonnal együtt Pápa külterületén eldobta. Azáltal, hogy a mobiltelefont a telefontokkal és a készülékben lévő memóriakártyával együtt később megtalálták, és a sértettnek visszaadták, a férfinak közel 27 000 forint kára térült meg. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben, egyben indítványozta azt is, hogy a Pápai Járásbíróság a sértett kártérítés érdekében előterjesztett polgári jogi igényének adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.