Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 14. 12:42, kedd | PR

Találja meg az igényeinek megfelelő egeret, segítünk benne!

Találja meg az igényeinek megfelelő egeret, segítünk benne!

Manapság szinte már minden háztartásban megtalálható legalább egy laptop vagy asztali számítógép.

Mindkét típushoz egyaránt csatlakoztathatók perifériás egységek, amelyek megkönnyítik, felgyorsítják, kibővítik a gépen végrehajtható folyamatokat, és segítenek az egyszerű kezelésben is. Ilyen kifejezetten hasznos perifériás egység például az egér. Sokan nem fordítanak nagy figyelmet arra, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb kivitelt. Legtöbb esetben ár, szín vagy kinézet alapján döntik el, hogy melyik a legalkalmasabb. Azonban érdemes több időt szánni a kiválasztási folyamatra, mivel számos jellegzetességgel rendelkezik, amely még kényelmesebbé teheti a használatot.

Mire kell figyelnie az egér kiválasztásakor?

Az egér kiválasztása nem elhanyagolható, mivel azoknak, akik sok időt töltenek a számítógép előtt - sokat dolgoznak vagy játszanak -, kifejezetten lényeges, hogy a legmegfelelőbb egeret vásárolják meg kényelmi szempontból is. A legnagyobb figyelmet azonban a gamereknek kell a vásárlásra fordítaniuk, mivel ma már sokan képviselik az úgynevezett E-sportot. Számukra a játék az, ami a legfőbb kereseti lehetőséget biztosítja, és ahol tehetségüket kibontakoztathatják. Nem csak az egér hibátlan és hatékony működése lényeges, hanem az, hogy a kézfej és az ujjak számára is kényelmes legyen. Egy rosszul kiválasztott egértől begyulladhatnak az ujj és a csukló ízületei, amely több hétnyi kihagyást és kíméletes bánásmódot igényel.

Vezetékes vagy vezeték nélküli egér?

Az egérnek több fajtája létezik. Vannak a vezetékes és vezeték nélküli egerek, míg az előbbi egy vezeték segítségével csatlakoztatható a gépházhoz vagy a laptophoz, addig az utóbbi beüzemeléséhez csak egy USB csatlakozóra van szükség. A vezetékesek áramellátását a számítógép biztosítja, míg a vezeték nélküli társánál szükség van időnkénti akkumulátor töltésre vagy elemcserére, így több figyelmet igényel, azonban mozgástere nincsen lekorlátozva. Az akkumulátoros vagy elemes egerek legtöbb esetben pár hetet vagy akár egy hónapot is kibírnak töltés vagy elemcsere nélkül. A gamerek a vezetékes egérre esküsznek, mivel súlyban sokkal könnyebb, mint vezeték nélküli társa.

A munkavégzés milyensége alapján is meg lehet határozni az önnek legalkalmasabb egértípust. Amennyiben otthoni vagy irodai számítógéphez szeretne egeret leginkább a dokumentumok olvasásához, interneten való böngészséhez vagy esetleg szakdolgozat megírásához, akkor az egyszerűbb optikai egér kiváló választás lehet.

Abban az esetben, ha E-sportot űz, akkor hosszú, erős, fonott zsinórral rendelkező lézeres egér a legideálisabb. Amennyiben szeretne széles választák közül válogatni, hogy megtalálja az önnek legmegfelelőbbet, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termékkel találkozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.