Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 08. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: papa.hu

Átalakulhat a Böröczky domb?

Átalakulhat a Böröczky domb?

Egy végzős egyetemista diplomaterve a Böröcky domb megújításáról. Érdemes megnézni a terveket!

A Csillag borozó (további képek lejjebb)

Tudott dolog, hogy a diplomaterv készítése a végzős építészhallgatók számára nagy lehetőségeket kínál. Amikor nekifognak a „mestermű” tervezésének, szakmájuk számtalan fogását elsajátították már, ugyanakkor még nem kötik őket az élet diktálta szigorú szabályok. Gondolataik szabadon szárnyalhatnak, szabadabban, mint később, pályájuk során, amikor sokféle, szigorú kötöttségnek kell majd megfelelniük. Bácsi Balázs, a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének végzős hallgatója Veszprémben él, Sopronban tanult, mégis sok szállal kötődik városunkhoz. Kívánságát, hogy diplomaterve keretében élő pápai feladatot oldjon meg, örömmel teljesítettük. A Böröczky domb dél-keleti sarkában álló, egykor pompás földszintes polgárház ma nincs túl jó állapotban. Javaslatunkra a diplomázó építész a tér átalakításával, a meglévő épület helyreállításával és kiegészítésével, hasznossá tételével foglalkozott. Terve a diplomavédésen, kiváló szakemberek előtt nagy sikert aratott. Számunkra azonban fontos a helyiek véleménye. Ez indított minket arra, hogy a tervet dr. Áldozó Tamásnak, városunk polgármesterének is bemutassuk. Az ő javaslata volt, hogy Pápa polgáraival is ismertessük meg a fiatal építész bátor elképzeléseit. Bizonyára sokfajta, eltérő véleménnyel, megfontolandó javaslattal fogunk találkozni. Célunk hogy kezdjünk el együtt gondolkodni arról, hogyan válhat a Böröczky domb ismét Pápa karakteres városkapujává. Íme a terv ismertetése és néhány szakmai vélemény. Várjuk véleményüket és javaslataikat.

Dr. Winkler Gábor

Pápa Város főépítésze

Szóljon hozzá, mi a véleménye a tervekről?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.