Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 25. 19:43, szombat | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Tájékoztató tábla kerékpárosoknak

Tájékoztató tábla kerékpárosoknak

A Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Pápai járásban tanuló diákok megfelelő műszaki állapotú kerékpárokkal vegyenek részt a közúti közlekedésben.

A jó idő beálltával egyre több fiatal érkezik kétkerekűvel az iskolába, ám sokuk kerékpárja a kormányon és a fékeken kívül nem rendelkezik egyéb kötelező kerékpártartozékkal. A Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság e negatív jelenség csökkentése érdekében – a „Biztonságos a kerékpárom” akció keretében – nyolc olyan időjárásálló tájékoztató táblát készítetett, amelyek a kerékpártárolók közelében elhelyezve részletes tájékoztatást adnak valamennyi kötelező kerékpártartozékról, valamint arról, hogy a kerékpáros mikor köteles láthatósági mellényt viselni. A Bizottság a táblákat a napokban juttatta el azon pápai és vidéki általános iskolákhoz, ahol a diákok nagy számban érkeznek biciklivel az iskolába. Azon intézmények esetében pedig, ahol az iskola kerékpártárolója az utcafronton található, az ott kihelyezett tájékoztató táblák nem csak a diákok és pedagógusok, hanem a járókelők felvilágosítását is szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.