Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2011. Szeptember 07. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online.hu

Átadás

Átadás

A forgalom már egy ideje használja, hivatalosan csak most adták át a Böröczky-dombtól a Gróf útig megépült fejlesztéseket.

A pápai beruházás eredményeként a kivitelezők kiépítettek két körforgalmat és egy közlekedési csomópontot, megépítettek egy kilométer hosszúságú utat, 4460 négyzetméter járdát, 35 parkolóhelyet, öt autóbuszöblöt és 280 négyzetméter felületű gépkocsibeállót alakítottak ki. A kivitelezés során 3500 méter útszegélyt és 1600 négyzetméter zöldterületet készítettek el, a Deák Ferenc utca és a Fő utca kereszteződésében pedig 220 négyzetméternyi, természetes kővel borított közlekedési csomópontot alakítottak ki.

A Deák Ferenc utca és a Fő utca kereszteződésénél dr. Áldozó Tamás polgármester és Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója tartott rövid sajtótájékoztatót, majd a testület tagjai, a tervezők és a kivitelezők bejárták a Közép-dunántúli Operatív Program pályázat keretében megvalósult fejlesztés Tókert utca–Szabadság utca–Gróf út útvonalát.

Az osztályvezető kiemelte a belső elkerülő út megépítésének fontosságát, a megvalósult körforgalmak és kerékpárutak jelentőségét, ezek mind egy célt: a Fő tér tehermentesítését szolgálják. Ez utóbbi felújításáról 2006- ban döntött a testület, a tervezés 2008-ban indult, és 2010- ben már volt építési engedélyük.

Az ünnepség utolsó előadójaként dr. Áldozó Tamás foglalta össze a jelenlegi városi beruházások összefüggéseit, hangsúlyozva a projekt legfőbb eredményét, a város közlekedési infrastruktúrájának javulását, a közlekedés biztonságosabbá tételét.

Fotó: naplo-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.

2020. Július 09. 11:06, csütörtök | Helyi

Új zöldfelület készül a kastély előtt

Egy hangulatos kis teraszt is épített a Városgondnokság a megújuló területre.