Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2011. Szeptember 07. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online.hu

Átadás

Átadás

A forgalom már egy ideje használja, hivatalosan csak most adták át a Böröczky-dombtól a Gróf útig megépült fejlesztéseket.

A pápai beruházás eredményeként a kivitelezők kiépítettek két körforgalmat és egy közlekedési csomópontot, megépítettek egy kilométer hosszúságú utat, 4460 négyzetméter járdát, 35 parkolóhelyet, öt autóbuszöblöt és 280 négyzetméter felületű gépkocsibeállót alakítottak ki. A kivitelezés során 3500 méter útszegélyt és 1600 négyzetméter zöldterületet készítettek el, a Deák Ferenc utca és a Fő utca kereszteződésében pedig 220 négyzetméternyi, természetes kővel borított közlekedési csomópontot alakítottak ki.

A Deák Ferenc utca és a Fő utca kereszteződésénél dr. Áldozó Tamás polgármester és Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója tartott rövid sajtótájékoztatót, majd a testület tagjai, a tervezők és a kivitelezők bejárták a Közép-dunántúli Operatív Program pályázat keretében megvalósult fejlesztés Tókert utca–Szabadság utca–Gróf út útvonalát.

Az osztályvezető kiemelte a belső elkerülő út megépítésének fontosságát, a megvalósult körforgalmak és kerékpárutak jelentőségét, ezek mind egy célt: a Fő tér tehermentesítését szolgálják. Ez utóbbi felújításáról 2006- ban döntött a testület, a tervezés 2008-ban indult, és 2010- ben már volt építési engedélyük.

Az ünnepség utolsó előadójaként dr. Áldozó Tamás foglalta össze a jelenlegi városi beruházások összefüggéseit, hangsúlyozva a projekt legfőbb eredményét, a város közlekedési infrastruktúrájának javulását, a közlekedés biztonságosabbá tételét.

Fotó: naplo-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 14:30, szerda | Helyi

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

A pápai iskola diákjai már három éve részt vesznek egy karácsonyi adományozási akcióban. A Tarczy egyik diákja különösen kitett magáért, 68 dobozt töltött meg ajándékokkal.

2019. December 11. 14:25, szerda | Helyi

Szamurájkarddal sebesítette meg ismerősét a pápai férfi

A Pápai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves helyi lakos ellen.

2019. December 11. 09:39, szerda | Helyi

Közel 4 millió forintnyi adományt adtak át a Vajda Márta iskolának

Stratégiai Légiszállítási Képesség közösségének norvég tagjai évről-évre adománygyűjtő akciót szerveznek. Idén a Vajda Márta iskolát támogatták az összegyűlt pénzadománnyal.

2019. December 11. 08:37, szerda | Helyi

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

A kapu újrakovácsolásának leglátványosabb mozzanatait és az elkészült, újjászületett jelképet mutatja be a kiadvány, idézetek kíséretében.