Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2019. Január 15. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Tacskót mentettek a jeges Tiszából

Tacskót mentettek a jeges Tiszából

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai január 14-én 8 óra 50 perckor Tokajban a Bajcsy-Zsilinszky utcán látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi a Tisza partja felé szalad kezében egy kötéllel. Az egyenruhások a férfi után indultak, amikor meglátták, hogy egy kutyát próbál egy kötél segítségével a jeges vízből kimenteni. A kutyus azonban nem értette, hogy meg kellene ragadnia az elé dobott kötelet. A rendőrök azonnal bekapcsolódtak a kutyamentésbe. Az egyikük egy ágat lógatott be a jószágnak, amit az eb szájával meg is fogott, azonban a gally eltört, amikor a rendőrök ki akarták vele húzni a partra. A kisállat ereje elfogyni látszott és elkezdett süllyedni a víz alá. Ekkor Csontos Gábor zászlós, kollégája, Hudák Norbert főtörzszászlós biztosítása mellett a befagyott folyón elment az időközben elsüllyedt kisállatig, majd a víz alól kiemelte és ölben a partra vitte.

A teljesen kimerült, reszkető ebet a rendőrök egy pokrócba tekerték és bevitték a Tokaji Rendőrőrsre, ahol megszárították, felmelegítették.

Később az egyenruhások kiderítették ki a kutya tulajdonosa és értesítették, hogy menjen a kisállatért.

A férfi hálásan megköszönte a rendőrök munkáját és épségben hazavitte szálkásszőrű tacskóját.

Címkék: rendőr, tacskó, tisza

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 18:30, hétfő | Belföld

Enyhén nő a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

Budapesten és Debrecenben is enyhén növekszik a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) augusztus második hetén végzett vizsgálata szerint

2020. Augusztus 10. 17:07, hétfő | Belföld

650 településen folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 10. 15:05, hétfő | Belföld

Több településen magas a levegő ózontartalma

Továbbra is több településen magas a levegő ózontartalma, 18 helyen kifogásolt a levegőminőség.

2020. Augusztus 10. 14:24, hétfő | Belföld

Emberölés miatt nyomoznak a Sátoraljaújhelyen elhunyt rab ügyében

Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben július végén történt haláleset ügyében