Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 9-én délelőtt táborozó gyermekeket láttak vendégül. A diákok meghallgathattak egy előadást a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól. Az előadók hangsúlyozták, hogy a közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani alapelv, ezért a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között kötelező. Kérték továbbá a gyerekeket, hogy kerékpározáskor testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.

A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan is, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a fürdőhelyre. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.
Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a gyermekek közlekedési ismereteiket, beülhettek a szolgálati gépkocsiba, valamint megtekinthették a rendőrség által használt eszközöket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 16:32, szerda | Helyi

Önkiszolgáló kasszánál próbált csalni az egyik pápai áruházban

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2020. Augusztus 12. 16:30, szerda | Helyi

Ittasan hajtott árokba Nyárádon

Ittasan az árokba hajtott kocsijával a férfi, a körzeti megbízott igazoltatta. A pápai rendőrök büntetőeljárást indítottak a sofőrrel szemben.

2020. Augusztus 11. 20:58, kedd | Helyi

Nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma

A karanténban lévők száma viszont elérte a 171 főt.

2020. Augusztus 11. 06:54, kedd | Helyi

Egy kisgyermek tesztje lett pozitív - Bezárják a vajdai óvodát is!

Hétfőn késő este értesítették a szülőket, hogy az egyik kisgyermeknek lett pozitív a koronavírus tesztje, ezért keddtől bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát.