Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 09. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: velvet.hu

Szutyok egy hét lesz ez is

Szutyok egy hét lesz ez is

A hét eleje-közepe hűvös és esős lesz, aztán csütörtöktől jön a lassú felmelegedés. A hétvége meleg lesz, de korántsem olyan nyárias, mint az előző.

Hétfőn leginkább északnyugaton várható zápor, zivatar, délkelet felé haladva egyre kevesebb felhővel számolhatunk, keleten és délen inkább csak késő délutántól pattanhatnak ki zivatarok. A szél többször megerősödik, a nappali átlagos középhőmérséklet 31 fok körül alakul – ahol leszakad az ég, ott persze hidegebb lesz.

Kedden kevesebb lesz a szél, de reggel erősen felhős vagy borult égbolt várható. A nappali átlagos középhőmérséklet 23 fok, és ez csütörtökig így is marad. Szerdán jön még egy esősebb nap, aztán a hétvégéig általában napos, száraz időre készülhetünk. A hideg éjszakákat hűvös nappalok követik.

A melegedés fokozatos, ám nem különösebben látványos lesz a hét végéhez közeledve: pénteken átlagosan 25, szombaton 26, vasárnap 28 fokot mérhetünk napközben, és augusztus végéig ez lesz a legmelegebb. Mi szóltunk. A Balaton vize Siófoknál 24 fokos.

A 30. héten az előző hetek esős időszaka után megtalált minket egy izmosabb pollenterhelés. Beindult az üröm, a parlagfűszezon, és a következő hetekben folyamatosan jelen lesz a levegőben a csalánfélék, a pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék, a kender, a lórom, az ernyősvirágzatúa virágpora a levegőben. Tovább emelkedett a kültéri allergén gombák koncentrációja is.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.