Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2011. Május 20. 15:52, péntek | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápa R

Szuperbringa program indul

Szuperbringa program indul

2011. májusától az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság elindította a „SZUPERBRINGA” nevű programot, melynek célja az általános iskolások – ezen belül is a felső tagozatos tanulók – kerék

A kezdeményezés jó példája annak, hogy a rendőrség nagy figyelmet kíván fordítani a kerékpárosok közlekedésbiztonságára.

A program indításaképp a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei, együtt működve a Veszprém Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelőségének szakembereivel, át fogják vizsgálni a pápai és a környező települések általános iskolásainak kerékpárjait annak megállapítása céljából, hogy a járművek megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, azaz el vannak-e látva a kötelezően előírt tartozékokkal illetve alkalmasak-e a biztonságos közlekedésre. Amennyiben az ellenőrzés során a kerékpár megfelelő minősítést kap, úgy annak vázára egy „SZUPERBRINGA IGAZOLÁS” kerül felragasztásra, amely 2012. december 31-ig érvényes.

A jövő tanévtől induló „Szuperbringa” foglalkozásokat pedagógus-szakreferensek fogják irányítani, melyhez igényelhetik a rendőrség és a közlekedési felügyelőség közreműködését is. Az oktatások alkalmával a tanulók a kerékpározás szabályaival, a jármű technikai kezelésével is megismerkedhetnek. A tanfolyam célja, hogy az arra jelentkező tanulók elsajátítsák az önálló, szabályos, biztonságos és kultúrált kerékpáros közlekedéshez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A felkészítés elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, majd a sikeresen vizsgázók „KERÉKPÁROS IGAZOLVÁNY”-t szereznek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 11:03, hétfő | Helyi

Valami történt a Kisligetnél

Rendőrségi szalaggal zárták le a pápai park egy részét, több rendőrautó is a helyszínen van.

2019. Október 21. 11:00, hétfő | Helyi

Módosul a menetrend az őszi ünnepnapok idején

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2019. Október 21. 08:25, hétfő | Helyi

Átvették megbízólevelüket a frissen megválasztott önkormányzati képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn reggel átadta a megbízólevelet a múlt vasárnapi önkormányzati választáson mandátum szerzett képviselőknek.

2019. Október 20. 18:10, vasárnap | Helyi

Továbbra is gyengén szerepel a Perutz hazai pályán

Az NB III Nyugati csoportjának második helyén állt a pápai csapat a Bicske elleni találkozót megelőzően. A vendégek csak a 11. helyen tanyáztak, így okkal reménykedhetett a pápai közönség egy jó eredményben.