Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2011. Május 20. 15:52, péntek | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápa R

Szuperbringa program indul

Szuperbringa program indul

2011. májusától az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság elindította a „SZUPERBRINGA” nevű programot, melynek célja az általános iskolások – ezen belül is a felső tagozatos tanulók – kerék

A kezdeményezés jó példája annak, hogy a rendőrség nagy figyelmet kíván fordítani a kerékpárosok közlekedésbiztonságára.

A program indításaképp a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei, együtt működve a Veszprém Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelőségének szakembereivel, át fogják vizsgálni a pápai és a környező települések általános iskolásainak kerékpárjait annak megállapítása céljából, hogy a járművek megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, azaz el vannak-e látva a kötelezően előírt tartozékokkal illetve alkalmasak-e a biztonságos közlekedésre. Amennyiben az ellenőrzés során a kerékpár megfelelő minősítést kap, úgy annak vázára egy „SZUPERBRINGA IGAZOLÁS” kerül felragasztásra, amely 2012. december 31-ig érvényes.

A jövő tanévtől induló „Szuperbringa” foglalkozásokat pedagógus-szakreferensek fogják irányítani, melyhez igényelhetik a rendőrség és a közlekedési felügyelőség közreműködését is. Az oktatások alkalmával a tanulók a kerékpározás szabályaival, a jármű technikai kezelésével is megismerkedhetnek. A tanfolyam célja, hogy az arra jelentkező tanulók elsajátítsák az önálló, szabályos, biztonságos és kultúrált kerékpáros közlekedéshez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A felkészítés elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, majd a sikeresen vizsgázók „KERÉKPÁROS IGAZOLVÁNY”-t szereznek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 09:03, hétfő | Helyi

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

Az volt a bűne, hogy rászólt a viselkedése miatt.

2021. Január 24. 07:00, vasárnap | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 22. 13:20, péntek | Helyi

Segítsünk Móninak!

2021. Január 22. 12:16, péntek | Helyi

Tegyen javaslatot, kik kapjanak városi kitüntetést!

Január 31-ig lehet javaslatokat tenni Pápa város kitüntető címereire.