Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2011. Május 20. 15:52, péntek | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápa R

Szuperbringa program indul

Szuperbringa program indul

2011. májusától az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság elindította a „SZUPERBRINGA” nevű programot, melynek célja az általános iskolások – ezen belül is a felső tagozatos tanulók – kerék

A kezdeményezés jó példája annak, hogy a rendőrség nagy figyelmet kíván fordítani a kerékpárosok közlekedésbiztonságára.

A program indításaképp a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei, együtt működve a Veszprém Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelőségének szakembereivel, át fogják vizsgálni a pápai és a környező települések általános iskolásainak kerékpárjait annak megállapítása céljából, hogy a járművek megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, azaz el vannak-e látva a kötelezően előírt tartozékokkal illetve alkalmasak-e a biztonságos közlekedésre. Amennyiben az ellenőrzés során a kerékpár megfelelő minősítést kap, úgy annak vázára egy „SZUPERBRINGA IGAZOLÁS” kerül felragasztásra, amely 2012. december 31-ig érvényes.

A jövő tanévtől induló „Szuperbringa” foglalkozásokat pedagógus-szakreferensek fogják irányítani, melyhez igényelhetik a rendőrség és a közlekedési felügyelőség közreműködését is. Az oktatások alkalmával a tanulók a kerékpározás szabályaival, a jármű technikai kezelésével is megismerkedhetnek. A tanfolyam célja, hogy az arra jelentkező tanulók elsajátítsák az önálló, szabályos, biztonságos és kultúrált kerékpáros közlekedéshez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A felkészítés elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, majd a sikeresen vizsgázók „KERÉKPÁROS IGAZOLVÁNY”-t szereznek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.