Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. November 09. 15:34, csütörtök | Bulvár
Forrás: Infovárosok

Sztárjainkat is meghódította a Pécsváradi Leányvásár

Sztárjainkat is meghódította a Pécsváradi Leányvásár

Idén immár ötvenegyedik alkalommal rendezték meg a Pécsváradi Leányvásárt.

"Két évvel ezelőtt újult meg a Pécsváradi Leányvásár, amely mind tartalmában, mind minőségében óriási változáson ment keresztül az előző évekhez képest. A korábbi öt-hatezer fős látogatói létszámmal szemben, már az első évben elértük a csaknem húszezres látogatottságot. Az új alapokra épített program kitűnően vizsgázott. Egyértelműen látszott, hogy a látogatók részéről komoly igény van a színvonalas, több programot is felölelő fesztiválokra" – hangsúlyozta Zádori János, polgármester.

Az idei Leányvásár szervezésekor annyiban volt könnyebb és egyszerűbb dolgunk, hogy a kézművesek, a néptáncosok és a többi fellépő is ismerte a fesztivál tematikáját.

A szervezők továbbra is azt az alapelvet követték, hogy a napfényes órákban a népművészeti programoké volt a főszerep, a könnyűzenei betétek pedig az esti órákban, 19 órától kapnak teret. Pénteken Caramel és a fiatalok kedvence, a Punnany Massif, szombaton Charlie és Geszti Péter az esti rendhagyó bálban pedig az örökifjú Szűcs Judith szórakoztatta a szép számú vendégsereget.

A napokban 70. születésnapját ünneplő Charlie szinte már hazalátogatott Pécsváradra, hiszen két éve egyedül, most pedig zenekarával robbantotta fel a színpadot.

„Idén töltöm a 70. életévemet és 50 éve vagyok a zenei pályán. December 29-én nagy koncertre készülök, ahol többek között Tátrai Tibor és Tóth Vera is a vendégem lesz.” – közölte Charlie a közönséggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.