Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 19. 16:20, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Őszre kész lesz a Fő tér fele

Őszre kész lesz a Fő tér fele

Nemsokára megkezdik a Korvin utca felőli rész burkolását.

A kivitelező végzett a Nagytemplom délnyugati oldalán valamennyi közműépítési munkával és folytatja a Plébániasoron megkezdett, a toronydaru felállítása miatt félbeszakadt munkát – tájékoztatott Németh Tamás a Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Az építkezés jelenlegi fázisában a Korvin utca leendő burkolatának szegélyét kezdte meg építeni a kivitelező. Jelenleg tömörítik a murvaágyazatot, ezt követően kezdik el a tér másik oldalához hasonló macskakeves sugarak elhelyezését. Németh Tamás szerint a tér ezen részének burkolását, tehát a Nagytemplom és az Esterházy-kastély, illetve a Korvin utca közötti részt ez év szeptemberére, legkésőbb októberére befejezik.

A tér közművesítése tehát befejeződött, a régi kandeláberek és oszlopok elbontása van még hátra. – A régi jelzőlámpák oszlopait rövidesen kivesszük, a kandelábereket természetesen addig nem tudjuk eltávolítani, amíg az újak nem állnak rendelkezésre - mondta Németh Tamás.

A Nagytemplom előtti terület talajtömörítését nyár végén, vagy ősz elején kezdheti meg a kivitelező cég. Kérdésünkre Németh Tamás elmondta, a későbbi időpont oka, hogy a talajtömörítéshez csapadékos időjárásra van szükség, remélhetőleg ősszel megérkezik a várva várt esős időszak. Mint mondta, természetesen ezt mesterségesen is meg lehet oldani öntözéssel. Ezt meg is fogják tenni, ha már az átadás határidejét veszélyezteti az esőzés elmaradása, addig azonban nem akarják pazarolni a vizet - mondta.

Arra a sajtókérdésre, hogy miért csak ilyen kevés munkás dolgozott, illetve jelenleg is dolgozik a téren, Németh Tamás válaszában úgy reagált, hogy a kivitelező cég ígérete szerint megemeli a munkások létszámát, amikor már nagy felületen lehet a burkolási munkát végezni. – Ne felejtsük el, eddig nagyon sok olyan közmű csatlakozást kellett bekötni, melynek során egy gödörhöz nem fér hozzá néhány embernél több. Nem beszélve arról, hogy a téren dolgozó munkagépek több tucat ember munkáját helyettesítik – mondta a Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója hozzátéve, hogy minden jogos kritikát elfogadnak majd, de egy félkész munkáról korai véleményt alkotni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.