Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 24. 16:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Szoros csatában győzött a Concordia Motax KC

Szoros csatában győzött a Concordia Motax KC

A Debrecen U23-as együttesét győzték le hazai pályán a pápai kosarasok.

Az odavágón elhozta Debrecenből a két pontot a pápai alakulat, Cook vezérletével, tíz ponttal, 83-73-ra nyertek a vendégek, hasonló sikerben reménykedett a Cook, Keller, Sonyák, Kasza, Horváth A. ötössel felálló Motax a visszavágón is.

Az első percekben felváltva estek a kosarak, aztán 6-6 után a hazaiak nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak és Cook labdaszerzéseivel nyolcpontos előnyt szereztek, amiből hetet meg is őriztek az első pihenőig (28-21). Két és fél perc gólcsend után vendég triplával folytatódott a meccs, amire Horváth válaszolt egyből, majd a jó védekezésnek köszönhetően a játékrész második felében először mutatott kétszámjegyű különbséget az eredményjelző (37-27). A tízpontos differencia a nagyszünetre is megmaradt (45-35). Pontatlan támadások, kapkodó játék jellemezte a pápaiak játékát a harmadik etapban, a negyed derekán egészen két pontig felzárkóztak a debreceni fiatalok, ám Cook középtávolija és Sonyák hármasa után visszaállt a nagyobb különbség. Hatpontos előnnyel kezdte a záró etapot a Motax, ami hamar elolvadt, a 37. percben már 67-67 állt a táblán. Kasza hármasával megint a vendéglátók vezettek, az utolsó három percre azonban fordított a DEAC. Az utolsó 15 másodpercben a győzelemért támadhatott a Pápa, egy másodperccel a vége előtt Sonyák egy betörés után be is dobta a ziccert, a vendégek edzője rögtön időt is kért. Sokakban felsejlett az Eger elleni egylabdás vereség, szerencsére a forgatókönyv most máshogy alakult, Tóth kihagyta a triplát, így két ponttal nyerni tudott a Concordia Motax KC.

Concordia Motax KC - DEAC U23 82-80 (28-21, 17-14, 18-22, 19-23)

Vajda József: Egy nagyon jó erőkből álló Debrecennel találkoztunk a mai napon. Meg kellett szenvednünk ezen a találkozón, egy pillanatig sem éreztem, hogy megvan a meccs. Márton Ádám beilleszkedése jól halad, két fiatalunk, Kasza Krisztián és Csányi Gábor is megtette a tőle elvárhatót, Cook és Sonyák jól játszott, de sok volt a pontatlanság.

Concordia Motax KC: Sonyák 18/6, Cook 17/3, Keller 14, Horváth A. 10/6, Kasza 6/6, cserék: Márton Á. 6, Márton L. 8/6, Csányi 3/3, Grebenár, Kocsis, Bakos.

A pápai csapat január 26-án Baján folytatja a bajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.