Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 19. 17:31, szerda | Helyi
Forrás: DK

Szórólaposztást és tájékoztatót tartott a pápai DK

Szórólaposztást és tájékoztatót tartott a pápai DK

A 210 esztendővel ezelőtt született Kossuth Lajos szobránál tartott szeptember 19-én délután szórólaposztást, kötetlen beszélgetést a járókelőkkel a Demokratikus Koalíció helyi szervezete.

Dombó László, a helyi szervezet vezetőségi tagja először Kossuth Lajosról emlékezett meg.

Kossuth Lajos a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, aki az összefogás megtestesítője is; emléke, szelleme példa a mai ellenzék, a ma magyar demokratáinak is - mondta, majd a múlt héten, a fővárosban, a DK vezető politikusai által folytatott, hét napos éhségsztrájkról számolt be a sajtó képviselőinek. A DK helyi szervezetének több tagja is részt vett egy-egy napon a budapesti Kossuth téren lévő eseményeken.
Gyurcsány Ferenc pártelnök és három társa hét napon át a szabad választásokért, a hatalom által bevezetni tervezett előzetes regisztráció ellen sztrájkolt a parlament tőszomszédságában ütött sátránál. Dombó László elmondta, a Demokratikus Koalíció nemet mondott, s nemet mond az előzetes regisztrációra, mert a regisztráció véget vet a szabad választás jogának, lehetőségének, mely nélkül aligha lehet véget vetni Orbán igazságtalan, az embereket, a szegényeket sújtó rendszerének!
A Demokratikus Koalíció választókerületi, pápai szervezete is aláírásgyűjtési akcióba kezd az előzetes választási regisztráció ellen, illetve folytatja a "Pápai Agora" című konzultáció-sorozatát ősszel a városban. A tavaszhoz hasonlóan, az elkövetkezendő napokban, hetekben a belvárosban, és máshol, több ponton kint lesznek a párt aktivistái, hogy az emberekkel találkozhassanak, hogy meghallgathassák őket, s hogyha szükséges, segíteni is tudjanak.
Bátorítani szeretnénk az embereket, és reményt adni, hogy jöjjenek ki az apátiából, és merjék felemelni a hangjukat megnyomorítóik ellen, azok ellen, akik egzisztenciálisan ellehetetlenítik, ha egy kicsit is ellentmondanak a "nemzeti együttműködés rendszerének" - mondta Dombó László.
A szervezet vezetőségi tagja arról is tájékoztatást nyújtott, hogy bátorítani is szeretnének mindenkit arra is, hogy mondjanak nemet a "polgári védelmi szolgálatnak" nevezett legújabb "birkabefogási akcióra", merjék kijelenteni, hogy nem töltik ki a kérdőívet, nem küldik vissza a hivatalnak, nem fizetnek pénzbírságot, s ha megjön a behívó, mondja el mindenki mindenütt, rokonnak, barátnak, szomszédnak, kollégának, boltosnak, hentesnek, fagylaltosnak, egyszóval mindenkinek, hogy "én ezt nem!"
Végül Dombó László bemutatta a helyi szervezet új hírlevelének, a "Szabad Szónak" legújabbik számát - melyet a járókelőknek is osztottak - , illetve ismertette a Demokratikus Koalíció Veszprém megye 4. sz. választókerületi szervezete "A helyi demokráciáért" - címen alapított díjának felhívását.
A díj évente egy személynek adományozható. A díjazott személyére írásban tehet javaslatot minden választókerületben élő magánszemély, vagy közösség írásban, a díjazó elérhetőségén.
A Demokratikus Koalíció Veszprém megye 4. sz. választókerületi szervezete "A helyi demokráciáért" - Díja egy kisplasztikából és díszoklevélből áll. Az erkölcsi elismerés célja, hogy példaként állítson a köz elé olyan személyeket, akik eddigi tevékenységükkel példaértékű munkát végeznek a helyi civil és politikai együttműködésekért, akik erőfeszítéseket tesznek a helyi demokráciáért, akik fontosnak tartják a közösségek részvételét a döntéshozatali folyamatokban, akik érvényesítik a demokráciát nap mint nap.
A díj első ízben történő átadására 2012 decemberében kerül sor. Javaslatokat tenni 2012. december 1-ig lehet aveszprem4@dkp.hue-mail címen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.