Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.

A ruházatunkat takaró nagykabátok nagyban korlátozzák utcai megjelenésünk sokszínűségét, ettől sok nő érezheti magát slamposabbnak. Természetesen van megoldás, ha ekkor is szeretnénk csinosak és nőiesek maradni.

Divat vs. praktikum
A hideg idő beköszöntével kénytelenek vagyunk a szekrényünk vastagabb, melegebb darabjaihoz nyúlni. Előkerülnek a hosszított fazonú, bélelt télikabátok, esetleg technikai télikabátok. Szó se róla, teljesítik, amit elvárunk tőlük, hiszen a leghidegebb napokon is védelmet és meleget nyújtanak viselőiknek. Ezzel együtt azonban sokszor oda a divatos, csinosabb megjelenés. A védelemnek ilyenformán ára van, hiszen az egész testünket betakaró, vastagon bélelt, „pufi” kabátok nem mutatják meg valódi alakunkat. Erre a dilemmára nyújthat megoldást egy jó minőségű szőrmemellény.
Hidegben is csinosan

A szőrmék ruházati alkalmazása komoly hagyományokkal bír, hiszen amellett, hogy időtállóak, természetes alapanyagok felhasználásával nyújtanak utánozhatatlan védelmet a hideg ellen. A nagyobb méretű, nehezebb bundákhoz képest egy lezserebb, mégis divatos és a hideg ellen is hatékony választás lehet a több fazonban is elérhető bárány és róka szőrmemellény. Az állatok természetes bundája, ahogy a birka gyapja, vagy a rókaprém is kiváló szigetelők, így a belőlük készült ruhadarabok puha és biztonságot adó érzetet nyújtanak a téli időszakban. Ezen felül nem kell lemondanunk a divatos megjelenésről sem. A különböző szabású szőrmemellények lehetőséget kínálnak a választásra. Rövid, vagy hosszított szabás, zsebes vagy zseb nélküli kialakítás, bélelt belső? A variációs lehetőségek egész tárháza kínálkozik.
A bolero nem (csak) egy tánc
Egy nagyobb alakú bunda, vagy szőrmemellény természetesen nem feltétlenül felel meg mindenki ízlésének. Éppen azért vásárolnak sokan könnyű, mégis meleg téli dzsekiket, mert a könnyű és kompakt darabokban hisznek. Fontos azonban tisztázni, hogy ezt a szempontot sem kell feladnunk egy szőrmemellény esetén. Ugyanakkor, ha továbbra is ódzkodunk a nagyobb daraboktól, egy szőrméből készült kisebb boleró is kiváló kiegészítője lehet téli ruhatárunknak. A rövid, mellkasig érő mellény viselése nem csak télen „megengedett”, hiszen remek kiegészítője lehet őszi, esetleg tavaszi szettjeinknek.

Ha tehát egy kicsit tágítjuk határainkat és merünk – a szó legjobb értelmében – feltűnően és divatosan öltözködni a téli időszakban is, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy ezzel lemondunk a megfelelően meleg öltözködésről. Jussanak eszünkbe a szőrméből készült mellények és bolerók, mint az arany középút kiemelkedő megtestesítői.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 14:25, kedd | PR

Kamat és a THM: A hitelfelvételek két legfontosabb mutatója

Az utóbbi néhány évben átalakultak a hitelfelvétellel kapcsolatos percepcióink. Már nem tartjuk “szitokszónak”, nem félünk tőle annyira, mint az előző nagy válság idején.