Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.

A ruházatunkat takaró nagykabátok nagyban korlátozzák utcai megjelenésünk sokszínűségét, ettől sok nő érezheti magát slamposabbnak. Természetesen van megoldás, ha ekkor is szeretnénk csinosak és nőiesek maradni.

Divat vs. praktikum
A hideg idő beköszöntével kénytelenek vagyunk a szekrényünk vastagabb, melegebb darabjaihoz nyúlni. Előkerülnek a hosszított fazonú, bélelt télikabátok, esetleg technikai télikabátok. Szó se róla, teljesítik, amit elvárunk tőlük, hiszen a leghidegebb napokon is védelmet és meleget nyújtanak viselőiknek. Ezzel együtt azonban sokszor oda a divatos, csinosabb megjelenés. A védelemnek ilyenformán ára van, hiszen az egész testünket betakaró, vastagon bélelt, „pufi” kabátok nem mutatják meg valódi alakunkat. Erre a dilemmára nyújthat megoldást egy jó minőségű szőrmemellény.
Hidegben is csinosan

A szőrmék ruházati alkalmazása komoly hagyományokkal bír, hiszen amellett, hogy időtállóak, természetes alapanyagok felhasználásával nyújtanak utánozhatatlan védelmet a hideg ellen. A nagyobb méretű, nehezebb bundákhoz képest egy lezserebb, mégis divatos és a hideg ellen is hatékony választás lehet a több fazonban is elérhető bárány és róka szőrmemellény. Az állatok természetes bundája, ahogy a birka gyapja, vagy a rókaprém is kiváló szigetelők, így a belőlük készült ruhadarabok puha és biztonságot adó érzetet nyújtanak a téli időszakban. Ezen felül nem kell lemondanunk a divatos megjelenésről sem. A különböző szabású szőrmemellények lehetőséget kínálnak a választásra. Rövid, vagy hosszított szabás, zsebes vagy zseb nélküli kialakítás, bélelt belső? A variációs lehetőségek egész tárháza kínálkozik.




A bolero nem (csak) egy tánc
Egy nagyobb alakú bunda, vagy szőrmemellény természetesen nem feltétlenül felel meg mindenki ízlésének. Éppen azért vásárolnak sokan könnyű, mégis meleg téli dzsekiket, mert a könnyű és kompakt darabokban hisznek. Fontos azonban tisztázni, hogy ezt a szempontot sem kell feladnunk egy szőrmemellény esetén. Ugyanakkor, ha továbbra is ódzkodunk a nagyobb daraboktól, egy szőrméből készült kisebb boleró is kiváló kiegészítője lehet téli ruhatárunknak. A rövid, mellkasig érő mellény viselése nem csak télen „megengedett”, hiszen remek kiegészítője lehet őszi, esetleg tavaszi szettjeinknek.

Ha tehát egy kicsit tágítjuk határainkat és merünk – a szó legjobb értelmében – feltűnően és divatosan öltözködni a téli időszakban is, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy ezzel lemondunk a megfelelően meleg öltözködésről. Jussanak eszünkbe a szőrméből készült mellények és bolerók, mint az arany középút kiemelkedő megtestesítői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.