Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Február 18. 19:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szórakoztató beszélgetés politikáról, közéletről

Szórakoztató beszélgetés politikáról, közéletről

Rendhagyó politikai fórumot tartottak ma délután a Boszorkánykonyha étteremben, Grőber Attila ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt vendége Ceglédi Zoltán politológus volt.

Az összejövetel a népszerű Petőfi Asztaltársaság programsorozat hagyományaihoz kívánt visszanyúlni, mondta el Grőber Attila bevezetőjében. Aztán Ceglédi Zoltán előadása következett. Az elmúlt évek politikai, közéleti eseményeiből összeállított bemutató egy stand up comedynek is beillett volna. Számos témát érintett Ceglédi Zoltán, nagyrészt olyanokat, amelyeket az ellenzék kifogásol a kormányzás tekintetében. Ilyenek voltak a korrupció, az egészségügy, vagy az oktatás helyzete, de a vidéki médiaviszonyokról is esett szó. A politológus beszélt a koronavírus járvány kezeléséről is, valamint a média, a kormány és a beszélő fejek járványhoz való hozzáállásáról.

A politikai folyamatokat érintve szóba került a hazai közélet és politika világa. Elhangzott, hogy a világszerte megfigyelhető tendencia itthon is megfigyelhető, vagyis hogy egyfajta influenszer politizálás zajlik, a mély, tartalmas politikai, közéleti eszmecserék helyett, és a viták is inkább arról szólnak, hogy a vitapartnerek csak elmondják az álláspontjukat és nem megvitatják azokat. Grőber Attila szerint is nagyon fontosak az olyan rendezvények, mint amilyen a mai is volt, ahol van lehetőség ütköztetni az érveket.

A rendezvényen hosszan beszélgettek a felek a vidék helyzetéről. Grőber Attila szerint Magyarország sorsa vidéken fog eldőlni, azon, hogy sikerül-e kiaknázni a vidék Magyarországában rejlő lehetőségeket. Szerinte jelenleg a falvak többsége kiszolgáltatott a hatalom "meghosszabbított karjainak". A beszélgető partnerek szerint a vidék lenézése zajlik napjainkban, amely érezhető a kormányhoz közel álló megyei lapok írásaiban is. Ugyanakkor elhangzott, az ellenzék hibázott, amikor nem foglalkozott eleget a vidék Magyarországával és nem volt jelen a kistelepüléseken.

Az ellenzékkel szemben kritikaként fogalmazódott meg az is, hogy egyelőre alig ismert az alternatíva, hogy mit tennének az ellenzéki pártok, ha megnyernék a választást. Egyetértettek abban, hogy a mai világban is fontos a programalkotás, mindketten várják azt, hogy a választópolgárok megismerhessék az ellenzék kormányprogramját.

Az összejövetel a jelenlévők kérdéseivel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.