Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Október 09. 17:03, szerda | PR

Szoptató párna, az univerzális csodaszer kismamáknak

Szoptató párna, az univerzális csodaszer kismamáknak

Manapság a szoptatás kérdése még mindig az egyik legnagyobb indulatokat kiváltó téma az anyukák körében.

Ebben a kérdésben állást foglalni nehéz lenne, és talán nem is szükséges.
Vannak, akik mindent megtesznek, mégsem jön össze a baba szoptatása, és vannak, akik különböző okokból kifolyólag úgy döntenek, hogy nem szoptatnak. Vannak anyák, akik megküzdenek minden csepp tejért, és vannak, akik minden erőlködés nélkül szoptatnak hosszú ideig. Minden anyának a saját döntése, saját választása ez, mely felett kívülállóként nem reszortunk senki felett pálcát törni.

Mi történik a női testtel szoptatáskor?

Nézzük most, hogy mi történik a szoptatás alatt a női testtel. Az anyai test már a várandósság alatt kívül-belül átalakul. Amint az új jövevény megfogan a pocakban, az anya teste elkezd készülni a szülésre és a szoptatásra – kívül és belül egyaránt, mind fizikálisan, mind hormonálisan. Szülés után pedig újra borul egyet a hormonrendszer – ezek sajnos rajtunk kívül álló tényezők, befolyásunk rájuk nincs. Lényegesen kényelmesebbé tehetjük viszont ezt az átmeneti, gyermekágyi időszakot egy minőségi szoptató párna beszerzésével.Az univerzális pihenőpárna

A jó kismama párna többfunkciós: használható várandósság alatt, hiszen a növekvő pocakkal a kismamáknak jellemzően egyre nehezebb megtalálni azt a pózt, melyben kényelmes és pihentető az alvás. A has megfelelő kitámasztásával ez már egyre kevésbé okoz problémát.

A párna szülés után szopipárnaként használható. A szoptatás, főleg az első időszakokban egy hosszúra nyúló folyamat, mely naponta akár több órát is tart. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban az anyuka kényelmesen helyezkedjen el, úgy, hogy közben nem terhel feleslegesen, rossz pózban egyetlen izmot sem.
A párnát szülés után nem csak szoptatós párnaként használhatjuk. Bár a kisbabák a kezdeti időszakban jellemzően nem képesek a helyváltoztatásra, azért a maximális biztonság érdekében egy, a babát körülölelő párna sokat nyomhat a latban. Akár csak zuhanyozni szaladnánk el a délutáni altatás után, akár egy felmosásnak jött el az ideje, sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk újszülöttünket, ha egy ölelő párna vigyázza álmát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.