Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Augusztus 05. 15:29, péntek | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Szombaton megkezdődik a flúgos futam

Szombaton megkezdődik a flúgos futam

Szombaton elindul ugyanis a robogós konvoj az Adriai tenger partjára, melyhez a pápai Tesco parkolónál is csatlakoznak résztvevők.

Amint azt a múlt hét pénteken már bemutattuk, körülbelül száz kismotoros vág neki a több mint 500 kilométeres távnak, hogy aztán a szlovén tengerpart szépségeivel ismerkedjen. Az egyedülálló vállalkozás - amióta beszámoltunk róla - egyre több ember érdeklődését kelti fel.

A résztvevők hetek óta készülnek a flúgos futamra, már mindent meg is terveztek. 60 - 80 kilométeres etapokat tesznek meg, a megállóhelyeken pedig várhatóan sokan csatlakoznak majd hozzájuk. Szervízautó és cserejárgány segíti a túrát, a résztvevőknek csak sátrat és fürdőruhát kell magukkal vinniük. A robogós túra két nap múlva, szombaton reggel fél kilenckor startol az Árkád parkolójából, a cél pedig a szlovén tengerpart. Ott olyan gyöngyszemeket látogatnak meg mint például az idehaza is népszerű Portorozs. Lukácsi István, a tengeri kaland ötletgazdája egyébként csak bemelegítésnek szánja az utat, ha minden rendben lesz később akár nagyobb kihívásokra is készen állnak a robogósok. Most már csak a jó időért kell imádkozniuk a nem mindennapi túra résztvevőinek, nem lenne jó ha több száz kilométeren keresztül feleslegesen cipelnék magukkal a fürdőruháikat.

Címkék: robogó túra

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 18:54, hétfő | Helyi

Klímavédelem, szocialista szemmel

Bárány Balázs, az MSZP klímastratégiai kabinetjének vezetője, országjáró körútjának keretében járt Pápán és ismertette a helyi szervezet tagságával a párt klímastratégiáját.

2020. Február 24. 10:37, hétfő | Helyi

Megkezdődtek a régészeti próbafeltárások a Fő téri házak udvarain

A Fő tér 16-20 épületek mögötti udvarrészeken a mai napon megkezdődött az oda tervezett parkolólétesítmény engedélyezési terveihez szükséges régészeti próbafeltárás.

2020. Február 23. 18:25, vasárnap | Helyi

Időseknek tartottak előadást a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a környező településeken élő időseket keresték fel, és prevenciós tanácsokat adtak a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából.

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.