Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 27. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Szombaton ismét Aegon Játszótéri Nap

Szombaton ismét Aegon Játszótéri Nap

A városrészi napok sorában a következő a volt Kilián lakótelepen várja az ottélőket és a város más területeiről érkezőket szombaton, augusztus 31-én.

Az egész napos kikapcsolódást biztosító rendezvényt a „játszani és szórakozni minden korosztálynak lehet” mottóval rendezik meg idén is, vagyis a programok összeállításánál kiemelten ügyeltek arra a szervezők, hogy idősebbek és fiatalok egyaránt találjanak kedvükre való elfoglaltságot. Unger Tamás, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a játszótéri napot a hagyományosan bevált programokból állították össze, és bíznak abban, hogy az előző évekhez hasonlóan nagy érdeklődés kíséri majd a rendezvényt a lakótelepen és környékén élők részéről.
-A játszótéri nap mindig sportközpontú és ettől idén sem térünk el, a Kilián Kupa gyermek és felnőtt labdarúgó mérkőzései mellett, a tavalyi sikeren felbuzdulva ezúttal is megrendezzük az Aegon Kupát, vagyis a Street Ball versenyt – ismertette a képviselő.

A rendezvény másik fontos eleme a jótékonysági céllal szervezett főzőverseny, melynek bevételéből a lakótelep óvodáját és bölcsődéjét támogatják mindazok, akik a megmérettetésen készített ételekből vásárolnak. A versenyre a tavaly indulók többsége már nevezett, köztük több lakótelepi társaság és intézmény.
A nap elmaradhatatlan része a gyermekek számára szervezett játszóház, kalandhajó, sétakocsikázás, ugrálóvár és kézműves foglalkozások, a színpadon pedig változatos produkciók követik majd egymást. A műsorban fellépnek a lakótelep óvodájának és iskolájának diákjai, lesz bábszínházi előadás, baranta bemutató, fúvószenekari koncert, fellép továbbá a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara, a Black Bunny Egyesület, a Les Taylor and the Swing Sisters, az este sztárvendége pedig Soltész Rezső lesz, akinek műsorát késő estig tartó nosztalgia karaoke parti követi majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.